Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone

Google onthulde gisteren zijn gloednieuwe besturingssysteem: Android 8.0 Oreo. En nu het systeem uit is, willen we er graag zo snel mogelijk mee aan de slag. Maar hoe gaat dat nou in zijn werk? Hoe kun jij Android Oreo installeren? Dat laten we je nu zien.

Is Android Oreo wel beschikbaar voor jouw smartphone of tablet?

Helaas kun je nu nog op weinig smartphones en tablets Android Oreo installeren. De Google Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel, Pixel XL, Pixel C of Nexus Player zijn de enige apparaten die de update voorlopig ondersteunen. Uiteraard komen daar later nog andere populaire telefoons bij, zoals de Samsung Galaxy S8 en de LG G6, maar voor nu is de update voorbehouden aan deze Google-devices.

Naar het bètaprogramma

Als je Android Oreo nu al wilt hebben, dan moet je je telefoon of tablet inschrijven voor het bètaprogramma van Google. Daarvoor hoef je alleen maar met jouw apparaat naar de webpagina van het bètaprogramma te gaan en te klikken op ‘enroll device’. Als je daarna de algemene voorwaarden accepteert , heb je jouw apparaat nu geregistreerd voor de Androidbèta’s van Google.

Android Oreo installeren

En nu komt de eenvoudigste stap: Android Oreo installeren. Als alles bij de inschrijving goed is gegaan, komt de update naar Android 8.0 Oreo meteen tevoorschijn. Vervolgens kun je deze update zoals elke andere systeemupdate installeren. Je zou de installatie ook handmatig kunnen doen door de software op je smartphone of tablet te flashen. Wij geven echter de voorkeur aan de eerder beschreven methode, omdat die een stuk makkelijker is.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters