Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten

Eindelijk is het dan zover. Google heeft officieel de nieuwe Android update aangekondigd: Android 8.0 Oreo. Lange tijd ging de update onder de naam Android O en werd gespeculeerd over de betekenis van de O. Uiteindelijk bleek het toch te staan voor Oreo, zoals de meeste mensen al dachten. Dit zijn de top features die Androiders kunnen verwachten met Oreo.

Picture-in-picture

Android Oreo komt met een zogenaamde picture-in-picture feature. Hierbij kun je tegelijkertijd twee apps bekijken op je scherm, ongeacht welke grootte je display heeft. Op het moment wordt de feature al ondersteund door apps zoals Youtube en Google Duo. Je zou dus bijvoorbeeld een Youtube filmpje kunnen bekijken, terwijl je met een vriend aan het appen bent.

Android O Oreo

Langere levensduur batterij en sneller toestel

Google belooft dat toestellen met de nieuwe Android update langer zullen meegaan zonder op te laden. Deze langere levensduur van je batterij zou onder andere bewerkstelligd worden door nieuwe ingestelde limieten met betrekking achtergrondapplicaties en wifi scans. Daarnaast zou je toestel ook een stuk sneller moeten worden. Met het nieuwe besturingssysteem zou je smartphone zelfs twee keer zo snel opstarten.

Betere controle notificaties

Applicaties zullen nu net als bij iOS een bolletje bij het app-icoon krijgen om aan te geven dat er iets nieuws is gebeurd met de app. Sommige apps hadden dit al soort van en er was een manier om het al te forceren. Maar nu hoort het officieel bij Android en zie je meteen als er iets gebeurt. Ook aan de pushnotificaties heeft Google zitten sleutelen. Hier heb je met Oreo veel meer controle over, zodat je niet constant gestoord wordt door de opdringerige meldingen.

Android Oreo

Oreo selecteert teksten slimmer

Soms kan het een behoorlijk gepriegel zijn als je een stuk tekst wilt selecteren op je telefoon. Als je een URL selecteert, moet je natuurlijk wel alles selecteren en ook niet per ongeluk een stukje extra tekst meenemen. Met Android Oreo gaat het allemaal wat soepeler en wordt machine learning gebruikt om slimmer te selecteren. Het systeem herkent bepaalde structuren zoals emailadressen, URLS en telefoonnummers. Als hij doorheeft dat je een URL probeert te selecteren zal Oreo je helpen door het voor je te doen.

Google Pixel

Wie krijgt als eerste een Oreo?

Zoals altijd krijgen niet alle smartphones tegelijk de Android Update. Als eerste zijn onder andere altijd Google’s eigen toestellen aan de beurt. Google geeft aan dat de volgende toestellen heel snel op Oreo zullen draaien: Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C, LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P. Voor andere toestellen zal het wat langer duren, aangezien het systeem vaak per model aangepast moet worden voor de user interface op het toestel. Smartphones die draaien op de standaard Android versie zullen sneller de update uitgerold kunnen krijgen. Het is nu wachten op aankondigingen van de smartphonemakers over wanneer je eindelijk ook aan de slag kunt met Android 8.0 Oreo.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters