Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt

Ondertussen is Android Oreo alweer een tijdje beschikbaar. Toch draaien de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8 nog op Android Nougat. Nu is duidelijk geworden wanneer je de update naar Android Oreo kunt verwachten.

Samsung is lekker bezig

Samsung heeft twee mooie jaren achter de rug. Natuurlijk waren er ook dieptepunten, met problemen in de top en de gecancelde Samsung Galaxy Note 7, maar verder wist de Koreaanse techgigant zijn positie vooral te versterken. De Samsung Galaxy S7 Edge was een groot succes, en ook de Galaxy S8 maakt indruk.

Dat betekent niet dat het merk alles perfect doet. Verre van. TouchWiz, tegenwoordig Samsung Experience, is sterk verbeterd, maar het blijft lang duren tot Samsung’s smartphones updates ontvangen. Enkele maanden lanceerde Google Android Oreo, de nieuwste update voor het mobiele besturingssysteem. Daarvoor konden ontwikkelaars al enkele maanden met de software aan de slag.

Samsung Galaxy S8 Plus design Galaxy S8 Active
De Samsung Galaxy S8

Ondertussen komen de eerste smartphones met Android Oreo al op de markt. In dit overzicht houden we voor je bij welke toestellen Android 8.0 gaan ontvangen, en welke smartphones al op Android Oreo draaien. Samsung’s vlaggenschepen staan daar helaas nog niet tussen.

Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8: wanneer komt Android Oreo?

De Koreaanse fabrikant brengt per jaar tientallen nieuwe toestellen uit. Het is dus helaas logisch dat sommige toestellen achterblijven, of lang op een update moeten wachten. In het geval van topsmartphones als de Galaxy Note 8 gaat dat excuus echter niet op.

Toch zullen eigenaren van Samsung’s toestellen nog tot begin 2018 moeten wachten. Dat heeft Samsung Turkije op zijn officiële website bevestigd. Het blijft helaas ook meteen bij dat ene detail. Het is dus niet duidelijk om welke specifieke toestellen het gaat, en wanneer ze de update precies kunnen verwachten.

Android 8.0 Oreo

Hoogstwaarschijnlijk zijn de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8 de eerste toestellen die op Android Oreo kunnen rekenen. Ook Android Nougat bereikte pas begin dit jaar de Android smartphones van de fabrikant. We hoopten dat Samsung dit jaar sneller zou zijn, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Aan de andere kant zitten veel van Android Oreo’s nieuwe functies al in Samsung Experience. Eigenaren van Samsung’s toestellen missen dus niet zoveel, gezien de Koreaanse techgigant bovendien wel geregeld zijn eigen software-laag een update geeft. Vooral voor eigenaren van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus wordt de update naar Oreo interessant.

Daarmee krijgen de toestellen namelijk ook de nieuwste versie van Samsung Experience. Dat is goed nieuws, want die update brengt verbeteringen met zich mee die er nu al voor zorgen dat de Samsung Galaxy Note 8 ook na een aantal maanden aan gebruik razendsnel blijft. Dat is iets wat de huidige software helaas niet kan garanderen, dus dat is iets om naar uit te kijken. Check ondertussen hier onze review van de Samsung Galaxy Note 8.

Via: GuncelMiyiz

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters