Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus

Langzaamaan zien we steeds meer non Google toestellen een bèta versie van Android Oreo krijgen. Onlangs mochten Nokia gebruikers er al mee aan de slag en  sinds een paar dagen hoort ook een groepje Galaxy S8 en S8 Plus gebruikers in de VS, Engeland en Koreo bij de gelukkigen. Naast de Oreo features, krijgen deze gebruikers ook van Samsung wat leuke extra’s.

Verbeteringen aan de hand van feedback

Mensen die de Android 8.0 Oreo bèta hebben geïnstalleerd om hun Galaxy S8 (Plus) krijgen daarmee ook een bètaversie van Samsung’s Experience 9.0 interface. Deze zou komen met verschillende verbeteringen, gebaseerd op feedback van gebruikers en krijgt tijdens de testfase telkens nieuwe updates met verbeterde features.

Samsung Galaxy S8

Twee versies van dezelfde messenger app

De Galaxy Note 8 en een paar andere Samsung toestellen kwamen al met Dual Messenger en met de bèta kunnen ook S8 en S8 Plus gebruikers de feature testen. Met Dual Messenger is het mogelijk om een tweede versie van een berichtenapp te installeren, zodat je hier met een ander account kan inloggen. Je kunt dus bijvoorbeeld twee Facebook accounts gebruiken. Voor apps waarbij je je telefoonnummer moet gebruiken als verificatie, moet je natuurlijk wel twee simkaarten in het toestel hebben zitten.

Samsung Dual Messenger

Vanaf het homescherm app functies uitvoeren

Een andere feature die je met de update krijgt, gebruik je via het homescherm. Als je lang op een app blijft drukken met je vinger, krijg je verschillende vaak gebruikte of aanbevolen acties te zien, waar je normaal gesproken de app voor moet ingaan om uit te voeren. Dat hoeft dus niet meer, want je kunt ze meteen vanaf het homescherm selecteren.

Allerlei verbeteringen

Behalve deze twee features, komen met de Experience 9.0 interface nog een reeks aan andere aanpassingen en verbeteringen. Zo is Edge Screen onder handen genomen en krijg je onder andere drie nieuwe Edge belichtingseffecten. Ook de achtergrond activiteit is aangepakt, zodat je batterij langer meegaat. Daarnaast komen ook aanpassingen voorbij voor onder andere Bluetooth, Find My Mobile, de Samsung Cloud het Samsung Keyboard.

Galaxy S8 changelog Android Oreo

Oreo begin 2018 in Nederland

Helaas mogen Nederlandse gebruikers nog niet meedoen aan het feest. Maar aan de andere kant krijg je ook niet te maken met al die bugs, die er waarschijnlijk nog in zitten en kun je uiteindelijk aan de slag met een versie die zo soepel mogelijk werkt. De schatting is dat we in Nederland ergens begin 2018 met Oreo kunnen gaan spelen.

Via: Android Authority

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters