Android Oreo toont de snelheid van Wifi-netwerken voordat je ermee verbindt

Android Oreo is door de 8.1 update weer wat beter en minder saai geworden. Daarnaast laat Google haar onderscheidende kracht en opzichte van Apple zien. Dankzij de update kun je de snelheid van een Wifi-netwerk zien voordat je ermee verbindt.

Android Oreo 8.1 beschikt over een mooie update

Wanneer je gebruik maakt van Wifi in openbare plekken krijg je soms zo veel Wifi-netwerken tot je beschikking waardoor je niet weet welke je moet kiezen. Kortom: welk netwerk biedt de snelste verbinding? Android 8.1 Oreo biedt hiervoor een oplossing. De snelheid van een Wifi-netwerk wordt nu ook weergegeven zonder dat je ermee verbonden bent. Niet de exacte bandbreedte, er wordt een algemene inschatting van de performance getoond. Hierdoor krijg je een idee van wat je kunt verwachten. Denk aan een inschatting als ‘Langzaam’ (onder de 1Mbps), ‘OK’ (1-5 Mbps), ‘Snel’ (5-20 Mbps) en ‘Zeer snel’ (20 Mbps en hoger).

wifi

Google adviseert bij een langzame Wifi-verbinding alleen te bellen. Bij een ‘OK’-verbinding kun je webpagina’s bekijken, social media gebruiken en muziek streamen. Heb je de beschikking tot een ‘Snel’-netwerk, dan kun je ook video’s streamen en bij ‘Zeer snel’ kun je video’s van zeer hoge kwaliteit streamen. Wel zo handig om te weten als je geen data van je 4G-verbinding wil verspillen.

Welke toestellen ondersteunen deze Wifi-functionaliteit?

De data geeft dus niet de daadwerkelijke informatie over de snelheid weer, maar helpt je wel een keuze te maken. Als je uit verveling een Wifi-netwerk op een vliegveld wil gebruiken om video’s te bekijken, dan zal de informatie je dit waarschijnlijk afraden. Android Oreo 8.1 is op dit moment beschikbaar voor Google’s Pixel en Pixel 2, Nexus 6P en Nexus 5X. Andere smartphones zullen snel volgen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters