Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers

Sommige mensen hebben er meer last van dan anderen, maar iedereen heeft wel eens te maken gehad met telemarketeers. Ze bellen met een onbekend nummer, je denkt dat het iets belangrijks zou kunnen zijn en vervolgens moet je je best doen om een onbekende te overtuigen van het feit dat je toch echt niet geïnteresseerd bent in wat hij je wilt aansmeren. Als dit je vaak overkomt, is er goed nieuws. Het lijkt er namelijk op dat Android P hier een einde aan gaat maken. Voortaan kun je alle onbekende bellers gewoon blokkeren.

Enhanced Call Blocking

Zou Google ook last hebben van vervelende onbekende bellers? In ieder geval lijkt het bedrijf de gebeden van veel mensen te hebben gehoord en iets te doen aan al die ongewenste telefoontjes. Op het moment kun je met je Android toestel alleen handmatig nummers invoeren, die je zou willen blokkeren, Je moet dus eerst lastiggevallen worden, voordat je er een halt aan kunt toeroepen. Er bestaan natuurlijk wel bepaalde apps die ervoor kunnen zorgen dat alle onbekende bellers meteen naar voicemail gaan of dat er meteen wordt opgehangen, maar met Android P zou je dat niet meer nodig hebben. De nieuwe Android update zou namelijk komen met zogenaamde “Enhanced Call Blocking”.

onbekende beller blokkeren

Ook telefooncellen blokkeren

In de code van Android P, zouden verwijzingen zijn gevonden naar de nieuwe verbeterde blokkeer mogelijkheden. Zowel toestellen met een enkele simkaart, als dualsim smartphones zouden de mogelijkheid hebben om onbekende bellers te blokkeren. Hieronder zou vallen: bellers waarvan het nummer niet tussen je contacten staat, bellers met een privé nummer, mensen die bellen vanaf een telefooncel (bestaat dat nog?) en telefoontjes zonder caller ID info. Daarnaast kun je ook nog steeds zelf nummers toevoegen aan de blokkeerlijst van bijvoorbeeld die ex, die maar blijft bellen en ophangen.

Meer info in mei

Zou het dan echt eindelijk voorbij zijn met al die vervelende telefoontjes? Veel mensen zullen blij zijn met de feature, maar helaas is het nog niet helemaal zeker dat hij er inderdaad aankomt. Hoewel de verbeterde blokkeer feature in de code is gevonden, is deze nog niet toegevoegd aan Android Open Source Project. In mei zullen we waarschijnlijk meer weten. Dan is het weer tijd voor Google’s jaarlijkse 1/0 ontwikkelaarsevenement.

Via: XDA-Developers

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters