‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥

Het lijkt nog maar kort geleden dat Android Oreo 8.0 werd geïntroduceerd, maar het is toch alweer bijna een jaar geleden. Dat betekent ook dat het weer tijd is voor een grote update en we verwachten de aankondiging van Android P 9.0 tijdens Google’s 1/0 conferentie begin mei. Maar wat kunnen we van Android P verwachten?

Android Pistachio Ice Cream?

Zoals altijd is Google weer aan het teasen met een letter en tast de wereld nog even in het donker over waar de P nou precies voor staat. Uiteraard zal het iets met een lekkernij te maken hebben en één van de grote kanshebbers lijkt op het moment Pistachio Ice Cream te zijn. Er wordt verder online gespeculeerd over onder andere Android Profiterole, Pancake, Popsicle, Puff Pastry en Petit Four.

Android P

Grotere integratie Google Assistant

Hoe de nieuwe Android versie ook zal heten, uiteindelijk is het natuurlijk belangrijker wat de update allemaal aan veranderingen zal brengen. Een rapport van Bloomberg lijkt alvast een tipje van de sluier te lichten. Eén van de focuspunten zou een nog grotere integratie van Google Assistant zijn. Ontwikkelaars zouden bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgen om Google’s assistent ook in hun apps te gebruiken. Daarnaast zou je bij zoekfuncties ook ervoor kunnen kiezen om te zoeken met het virtuele hulpje.

Google Assistant

Android P is voor de notch

Het zal niemand ontgaan zijn dat Apple’s iPhone X notch tegen alle verwachtingen in een populaire feature is geworden. Niet zozeer dat gebruikers hem geweldig vinden, maar smartphonemakers lijken ermee weg te lopen. Verschillende Android toestellen zullen dit jaar komen met hun eigen versie van de notch en Google speelt hier meteen op in. Android P zou namelijk komen met een ingebouwde ondersteuning voor de inham. Als iemand nog hoop had dat de notch zou verdwijnen, lijkt die hoop hiermee toch redelijk de grond in geboord te worden.

Flexibele displays en redesign

Google houdt echter niet alleen rekening met de notch, maar ook andere ontwikkelingen in smartphoneland vinden een plekje in het besturingssysteem. Zo zal de update ook geoptimaliseerd zijn voor toestellen met meerdere displays en voor opvouwbare smartphones. Van deze categorieën zouden we ook een paar exemplaren moeten zien verschijnen dit jaar. Onder ander Samsung zou natuurlijk druk bezig zijn met zijn opvouwbare Galaxy X.

Daarnaast wijzen insiders die anoniem willen blijven op een groot redesign van Android. Google wil naar verluidt dat zijn besturingssysteem aantrekkelijker wordt voor iPhone-gebruikers, die overwegen om over te stappen. Uiteindelijk gooien veel fabrikanten hun eigen sausje over Android heen, maar toestellen met stock Android zouden wel van een dergelijk redesign profiteren. Een ding is duidelijk: Android P 9.0 wordt een intrigerende update. Check hier wat iOS 12 in gaat houden.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters