‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥

Het lijkt nog maar kort geleden dat Android Oreo 8.0 werd geïntroduceerd, maar het is toch alweer bijna een jaar geleden. Dat betekent ook dat het weer tijd is voor een grote update en we verwachten de aankondiging van Android P 9.0 tijdens Google’s 1/0 conferentie begin mei. Maar wat kunnen we van Android P verwachten?

Android Pistachio Ice Cream?

Zoals altijd is Google weer aan het teasen met een letter en tast de wereld nog even in het donker over waar de P nou precies voor staat. Uiteraard zal het iets met een lekkernij te maken hebben en één van de grote kanshebbers lijkt op het moment Pistachio Ice Cream te zijn. Er wordt verder online gespeculeerd over onder andere Android Profiterole, Pancake, Popsicle, Puff Pastry en Petit Four.

Android P

Grotere integratie Google Assistant

Hoe de nieuwe Android versie ook zal heten, uiteindelijk is het natuurlijk belangrijker wat de update allemaal aan veranderingen zal brengen. Een rapport van Bloomberg lijkt alvast een tipje van de sluier te lichten. Eén van de focuspunten zou een nog grotere integratie van Google Assistant zijn. Ontwikkelaars zouden bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgen om Google’s assistent ook in hun apps te gebruiken. Daarnaast zou je bij zoekfuncties ook ervoor kunnen kiezen om te zoeken met het virtuele hulpje.

Google Assistant

Android P is voor de notch

Het zal niemand ontgaan zijn dat Apple’s iPhone X notch tegen alle verwachtingen in een populaire feature is geworden. Niet zozeer dat gebruikers hem geweldig vinden, maar smartphonemakers lijken ermee weg te lopen. Verschillende Android toestellen zullen dit jaar komen met hun eigen versie van de notch en Google speelt hier meteen op in. Android P zou namelijk komen met een ingebouwde ondersteuning voor de inham. Als iemand nog hoop had dat de notch zou verdwijnen, lijkt die hoop hiermee toch redelijk de grond in geboord te worden.

Flexibele displays en redesign

Google houdt echter niet alleen rekening met de notch, maar ook andere ontwikkelingen in smartphoneland vinden een plekje in het besturingssysteem. Zo zal de update ook geoptimaliseerd zijn voor toestellen met meerdere displays en voor opvouwbare smartphones. Van deze categorieën zouden we ook een paar exemplaren moeten zien verschijnen dit jaar. Onder ander Samsung zou natuurlijk druk bezig zijn met zijn opvouwbare Galaxy X.

Daarnaast wijzen insiders die anoniem willen blijven op een groot redesign van Android. Google wil naar verluidt dat zijn besturingssysteem aantrekkelijker wordt voor iPhone-gebruikers, die overwegen om over te stappen. Uiteindelijk gooien veel fabrikanten hun eigen sausje over Android heen, maar toestellen met stock Android zouden wel van een dergelijk redesign profiteren. Een ding is duidelijk: Android P 9.0 wordt een intrigerende update. Check hier wat iOS 12 in gaat houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters