Google introduceert Android Pay in België

Google heeft Android Pay in België geïntroduceerd. Consumenten kunnen nu in meer dan 85,000 locaties met hun smartphone afrekenen.

Android Pay in België

Goed nieuws voor onze buren: Android Pay is nu ook te gebruiken in België. Daarmee is België het tiende land waar Google’s mobiele betalingssysteem wordt geïntroduceerd. Gebruikers kunnen middels de NFC-chip in hun Android smartphone draadloos betalen. Dat is volgens de zoekgigant mogelijk in meer dan 85,000 Belgische winkels, restaurants en andere etablissementen. Het gaat voorlopig vooral om grotere ketens, zoals H&M, McDonalds, Media Markt en Carrefour.

Ondersteuning

Juich echter niet te vroeg, want nog lang niet elke bank ondersteunt Android Pay. Op dit moment accepteert Google’s betalingsdienst enkel MasterCard en Visa kaarten van BNP Paribas, Hello Bank! en Fintro. Daar zal binnenkort echter verandering in komen. Google belooft ook zo snel mogelijk samen te gaan werken met banken als CBC/KBC. Android Pay is beschikbaar op elke Android smartphone met Kitkat 4.4 of nieuwer. Je kunt het betalingssysteem instellen door de officiële Android Pay app te installeren. Vervolgens zal er ook een knop verschijnen in populaire apps zoals Deliveroo, Fancy of Uber.

Nederland

Android Pay is nog niet beschikbaar in Nederland. Wel bieden banken zoals ING al hun eigen app aan voor draadloos betalen. Klanten kunnen zo middels NFC draadloos pinnen, in sommige gevallen zelfs als je telefoon leeg is. Zeker met de stijgende populariteit van draadloos pinnen zijn er een stuk meer winkels die pinautomaten gebruiken die je met de smartphone laten betalen. Het is nog onduidelijk of Google van plan is om Android Pay ook binnenkort in Nederland te introduceren.

Bron: Google

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters