Google introduceert Android Pay in België

Google heeft Android Pay in België geïntroduceerd. Consumenten kunnen nu in meer dan 85,000 locaties met hun smartphone afrekenen.

Android Pay in België

Goed nieuws voor onze buren: Android Pay is nu ook te gebruiken in België. Daarmee is België het tiende land waar Google’s mobiele betalingssysteem wordt geïntroduceerd. Gebruikers kunnen middels de NFC-chip in hun Android smartphone draadloos betalen. Dat is volgens de zoekgigant mogelijk in meer dan 85,000 Belgische winkels, restaurants en andere etablissementen. Het gaat voorlopig vooral om grotere ketens, zoals H&M, McDonalds, Media Markt en Carrefour.

Ondersteuning

Juich echter niet te vroeg, want nog lang niet elke bank ondersteunt Android Pay. Op dit moment accepteert Google’s betalingsdienst enkel MasterCard en Visa kaarten van BNP Paribas, Hello Bank! en Fintro. Daar zal binnenkort echter verandering in komen. Google belooft ook zo snel mogelijk samen te gaan werken met banken als CBC/KBC. Android Pay is beschikbaar op elke Android smartphone met Kitkat 4.4 of nieuwer. Je kunt het betalingssysteem instellen door de officiële Android Pay app te installeren. Vervolgens zal er ook een knop verschijnen in populaire apps zoals Deliveroo, Fancy of Uber.

Nederland

Android Pay is nog niet beschikbaar in Nederland. Wel bieden banken zoals ING al hun eigen app aan voor draadloos betalen. Klanten kunnen zo middels NFC draadloos pinnen, in sommige gevallen zelfs als je telefoon leeg is. Zeker met de stijgende populariteit van draadloos pinnen zijn er een stuk meer winkels die pinautomaten gebruiken die je met de smartphone laten betalen. Het is nog onduidelijk of Google van plan is om Android Pay ook binnenkort in Nederland te introduceren.

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters