Android Pay moet mobiel betalen naar de massa brengen

Google heeft tijdens zijn keynote op de I/O-conferentie Android Pay bekend gemaakt. Google belooft met de dienst mobiel betalen naar de massa te brengen en eenvoudig te maken.

Android Pay keynote

Eenvoud, veiligheid en keuze. Dat zijn de drie speerpunten van Android Pay. Die eenvoud komt terug in het feit dat je geen app hoeft te openen om een betaling uit te voeren. Het enige dat je hoeft te doen is je apparaat ontgrendelen en tegen een betaalterminal houden. Veiligheid wordt volgens Google gewaarborgd door het wachtwoord of de vingerafdrukscanner van je telefoon en door het feit dat de dienst geen bankgegevens met de verkoper deelt. Betalingen lopen via een unieke code die speciaal voor Android Pay gegenereerd wordt.

Google belooft dat de winkels die contactloos betalen ondersteunen ook met Android Pay kunnen werken, maar heeft het voorlopig alleen over Amerika gehad. Daar zouden al 700.000 winkels geschikt zijn voor de dienst. Het is niet bekend wanneer Android Pay in Nederland uitgerold wordt.

Android Pay is een open platform en dat betekent dat je software van de bank of van Google zelf kunt gebruiken om te betalen. Google zelf werkt samen met de grootste creditcardproviders, zodat houders van een creditcard in ieder geval eenvoudig Android Pay kunnen gebruiken. Naast contactloze betalingen in een winkel, werkt Android Pay ook voor betalingen binnen apps.

Android Pay werkt op apparaten met Android KitKat en hoger. Iedere nfc-telefoon is volgens Google geschikt voor de dienst.

Android Pay keynote 
Android Pay keynote 

Bron: The Verge

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters