Android Pay moet mobiel betalen naar de massa brengen

Google heeft tijdens zijn keynote op de I/O-conferentie Android Pay bekend gemaakt. Google belooft met de dienst mobiel betalen naar de massa te brengen en eenvoudig te maken.

Android Pay keynote

Eenvoud, veiligheid en keuze. Dat zijn de drie speerpunten van Android Pay. Die eenvoud komt terug in het feit dat je geen app hoeft te openen om een betaling uit te voeren. Het enige dat je hoeft te doen is je apparaat ontgrendelen en tegen een betaalterminal houden. Veiligheid wordt volgens Google gewaarborgd door het wachtwoord of de vingerafdrukscanner van je telefoon en door het feit dat de dienst geen bankgegevens met de verkoper deelt. Betalingen lopen via een unieke code die speciaal voor Android Pay gegenereerd wordt.

Google belooft dat de winkels die contactloos betalen ondersteunen ook met Android Pay kunnen werken, maar heeft het voorlopig alleen over Amerika gehad. Daar zouden al 700.000 winkels geschikt zijn voor de dienst. Het is niet bekend wanneer Android Pay in Nederland uitgerold wordt.

Android Pay is een open platform en dat betekent dat je software van de bank of van Google zelf kunt gebruiken om te betalen. Google zelf werkt samen met de grootste creditcardproviders, zodat houders van een creditcard in ieder geval eenvoudig Android Pay kunnen gebruiken. Naast contactloze betalingen in een winkel, werkt Android Pay ook voor betalingen binnen apps.

Android Pay werkt op apparaten met Android KitKat en hoger. Iedere nfc-telefoon is volgens Google geschikt voor de dienst.

Android Pay keynote 
Android Pay keynote 

Bron: The Verge

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters