Android Pay moet mobiel betalen naar de massa brengen

Google heeft tijdens zijn keynote op de I/O-conferentie Android Pay bekend gemaakt. Google belooft met de dienst mobiel betalen naar de massa te brengen en eenvoudig te maken.

Android Pay keynote

Eenvoud, veiligheid en keuze. Dat zijn de drie speerpunten van Android Pay. Die eenvoud komt terug in het feit dat je geen app hoeft te openen om een betaling uit te voeren. Het enige dat je hoeft te doen is je apparaat ontgrendelen en tegen een betaalterminal houden. Veiligheid wordt volgens Google gewaarborgd door het wachtwoord of de vingerafdrukscanner van je telefoon en door het feit dat de dienst geen bankgegevens met de verkoper deelt. Betalingen lopen via een unieke code die speciaal voor Android Pay gegenereerd wordt.

Google belooft dat de winkels die contactloos betalen ondersteunen ook met Android Pay kunnen werken, maar heeft het voorlopig alleen over Amerika gehad. Daar zouden al 700.000 winkels geschikt zijn voor de dienst. Het is niet bekend wanneer Android Pay in Nederland uitgerold wordt.

Android Pay is een open platform en dat betekent dat je software van de bank of van Google zelf kunt gebruiken om te betalen. Google zelf werkt samen met de grootste creditcardproviders, zodat houders van een creditcard in ieder geval eenvoudig Android Pay kunnen gebruiken. Naast contactloze betalingen in een winkel, werkt Android Pay ook voor betalingen binnen apps.

Android Pay werkt op apparaten met Android KitKat en hoger. Iedere nfc-telefoon is volgens Google geschikt voor de dienst.

Android Pay keynote 
Android Pay keynote 

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eddddd -

  Ik las recent dat Apple's betaalmethode geschikt is voor zowel credit- als debitcards. Dus ook gewoon te koppelen aan je bankrekening wanneer je geen creditcard hebt of deze er niet voor wil gebruiken. Klopt dit? En is dat bij de dienst van Google dan ook het geval?

  1. Dominick -

   Voor zover mijn kennis van financiële diensten reikt, is een debit card heel wat anders dan de bankpas die wij in Nederland kennen en bestaat dat helemaal niet of nauwelijks in Nederland. Volgens mij klopt het wel dat Apple Pay debit cards ondersteunt, maar daar hebben wij als Nederlanders dus niks aan denk ik. Sowieso is het maar de vraag hoe Apple Pay in Nederland uitgerold gaat worden en datzelfde geldt voor Android Pay

   1. Eddddd -

    Naar mijn mening is een debitcard gewoon een pas die gekoppeld is aan je bankrekening. De betaling geschiedt dus via je debet stand, in plaats van op krediet(kaart) te kopen.

    Mogelijk dat een 'prepaid creditcard' ook als zodanig wordt aangemerkt.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters