Google deelt cryptische puzzel: is Android 9.0 Android PineApple Cake?

We zitten nog midden in de winter, maar het uitkijken naar Google I/O 2018 kan van start gaan! Dat is de jaarlijkse conferentie die de zoekgigant in zijn eigen achtertuin organiseert. Sinds de nieuwe hardware divisie en focus van Google is het aantal experimentele producten teruggedrongen. Dat neemt echter niet weg dat het bedrijf er elk jaar talloze projecten onthult. Waaronder de nieuwste versie van Android!

Google plaatst cryptische teaser voor Google I/O 2018

Na Android Oreo komt… Android P. Dat is een kwestie van het alfabet volgen, maar hoe gaat de release uiteindelijk heten? Eerder deze week dook er al een hint op in de code van Android. Daarin werd ‘Android Pi’ genoemd. Nu bemoeit de zoekgigant zich er ook zelf mee: er is een teaser voor Google I/O 2018 vrijgegeven.

Zoals vanouds gaat het om een mooie puzzel. Zo werd vorig jaar bijvoorbeeld de datum van het evenement onthuld. Wat heeft de puzzel dit jaar onthuld?

In de Tweet stond een binaire code. Dat stukje code leverde een URL op, Google.com/io. Via die link kom je op Google Street View terecht. We krijgen een kijkje in de receptie van een Google Developers gebouw. De kalender aan de muur staat op 5 augustus, zussendag. Het boek op de koffietafel heet Sister Carrie. De foto op de tv toont de Three Sisters in Oregon. Zo kunnen we nog even doorgaan, maar het thema is duidelijk: zussen.

Vervolgens loop je als gebruiker door verschillende kamers van Google. Stuk voor stuk Escape Rooms. De uiteindelijke beloning was inderdaad weer de data van Google I/O 2018: 8 mei tot en met 10 mei. Zet dat maar in je agenda! De puzzel werd opgelost door meer dan honderd lezers van The Verge.

Android PineApple Cake?

Dat is echter niet het enige opvallende aan deze teaser. In een van de kamers stond namelijk ook een taart, op een tafel. Dat doet natuurlijk meteen denken aan de eerder genoemde hint; Android Pi. De taart op tafel is een ananas-taart, in het Engels een pineapple cake. Is dit de uiteindelijke naam van Android P? Android Pineapple Cake.

Android PineApple Cake

Die kans is helaas klein. Google kent zijn publiek en wist ook vorig jaar iedereen om de tuin te leiden met teasers. Vergeet bijvoorbeeld niet dat we er vorig jaar van overtuigd waren dat Android O de naam Android Octopus zou gaan dragen. Allemaal door een teaser van de zoekgigant. In mei gaan we meer horen!

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters