Heb je een oudere smartphone? Probeer dan deze geoptimaliseerde Pixel Launcher

Launchers zijn een van de grootste voordelen van Android. Ze veranderen niet alleen hoe het besturingssysteem eruit ziet, maar kunnen ook je prestaties sterk verbeteren. Een veilige optie dus om je oude Android smartphone een flinke boost te geven. Vooral deze Android Go Pixel Launcher maakt indruk.

Pixel Launcher met Android Go optimalisaties

Ontwikkelaar AmirZ heeft een gemodificeerde versie van de Pixel Launcher vrijgegeven. Dat is de software waar Google’s eigen toestellen op draaien. De launcher maakt gebruik van de optimalisaties van Android Go. Dat is de extra lichte versie van Android die Google onlangs heeft gelanceerd.

De optimalisaties zorgen er niet alleen voor dat je toestel een stuk sneller is, maar bezorgen je ook een betere accuduur. Maar ja, Android Go is alleen op toestellen voor ontwikkelingslanden te vinden. Budgetmodelletjes. Terwijl ook iets oudere flagships prima de verbeteringen kunnen gebruiken.

Android Go Pixel launcher

Gelukkig kun je nu dus het beste van beide werelden combineren. De speciale Pixel Launcher werkt op elke Android smartphone, ook als je niet je toestel hebt geroot. Daarmee is het vooral een aantrekkelijke optie als je bijvoorbeeld een iets oudere Galaxy gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S6.

De grotere icoontjes en het kleinere grid op je homescreen zijn even wennen, maar de resulterende prestaties zijn verbluffend. De launcher verbruikt slechts een derde aan werkgeheugen, dan standaard launchers. De software is namelijk ontwikkeld om zelfs op toestellen met 512MB aan werkgeheugen te kunnen draaien. In ruil daarvoor kun je geen widgets gebruiken, en staan de notificatiepuntjes bij app-icoontjes standaard uit.

Je kunt de geoptimaliseerde versie van de launcher hier downloaden. Klik vervolgens het bestandje aan op je toestel, en je kunt de installatie beginnen. Daarna kun je er gelijk mee aan de slag!

Wil je de Pixel launcher gebruiken, maar zonder de drastische optimalisaties? Dan kun je hier verschillende opties checken. Het is geheel veilig en simpel. Ben je de launchers zat? Dan kun je ze net als elke andere app meteen weer verwijderen.

🔥Lees ook: Foto toont OnePlus 6 met scherm aan, inclusief specificaties

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters