Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows

Steeds meer mensen gebruiken het internet en vaak gebeurt dan op mobiele platformen. Dit is ook te zien in een lijngrafiek die gepubliceerd is door StatCounter. Hierop zien we dat het mobiele platform Android het platform van Microsoft, Windows, voorbij gaat.

Android

Het mobiele besturingssysteem van Google is al zo’n 10 jaar actief op de markt. Steeds meer mensen gaan mobiele telefoons gebruiken, waardoor het aantal Android-gebruikers ook omhoog gaat. Google heeft naast een mobiel besturingssysteem ook een systeem ontwikkeld voor laptops. Dit is ChromeOS. Dit besturingssysteem lijkt enige mate op Android en is licht in gebruik.

Er gingen enige tijd geleden geruchten rond dat deze twee besturingssystemen samen zouden voegen. Dit zou Andromeda gaan heten. Dit is vooralsnog niet gebeurd en de geruchten hiervan liggen op moment van schrijven zo goed als stil.

Windows

Toch is Microsoft nog steeds de grote leider op de markt als het gaat om besturingssystemen van laptops en desktops. Ook Microsoft heeft een mobiele variant van Windows. Dit is sinds relatief kort geleden Windows 10. Toch kan dit besturingssysteem niet echt mee met de concurrenten Apple en Google. Enthousiastelingen zijn er zeker wel voor de mobiele versie van Windows 10, maar de meeste mensen kiezen toch voor iOS of Android.

Grafiek

Op onderstaande grafiek is te zien dat Android voor de eerste keer Windows voorbij gaat als het gaat om internetverbruik. Hieruit kun je concluderen dat Android steeds populairder wordt onder internetgebruikers, terwijl Windows steeds minder populair wordt. Dit heeft te maken met het feit dat steeds meer mensen een telefoon gebruiken om op het internet te browsen. We zien ook in deze grafiek dat zowel iOS als MacOS de afgelopen vijf jaar vrijwel niet veranderd zijn. Beide besturingssystemen liggen op zo’n 10%.

Android Windows iOS MacOS lijngrafiek

Bron: StatCounter via TheVerge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters