Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows

Steeds meer mensen gebruiken het internet en vaak gebeurt dan op mobiele platformen. Dit is ook te zien in een lijngrafiek die gepubliceerd is door StatCounter. Hierop zien we dat het mobiele platform Android het platform van Microsoft, Windows, voorbij gaat.

Android

Het mobiele besturingssysteem van Google is al zo’n 10 jaar actief op de markt. Steeds meer mensen gaan mobiele telefoons gebruiken, waardoor het aantal Android-gebruikers ook omhoog gaat. Google heeft naast een mobiel besturingssysteem ook een systeem ontwikkeld voor laptops. Dit is ChromeOS. Dit besturingssysteem lijkt enige mate op Android en is licht in gebruik.

Er gingen enige tijd geleden geruchten rond dat deze twee besturingssystemen samen zouden voegen. Dit zou Andromeda gaan heten. Dit is vooralsnog niet gebeurd en de geruchten hiervan liggen op moment van schrijven zo goed als stil.

Windows

Toch is Microsoft nog steeds de grote leider op de markt als het gaat om besturingssystemen van laptops en desktops. Ook Microsoft heeft een mobiele variant van Windows. Dit is sinds relatief kort geleden Windows 10. Toch kan dit besturingssysteem niet echt mee met de concurrenten Apple en Google. Enthousiastelingen zijn er zeker wel voor de mobiele versie van Windows 10, maar de meeste mensen kiezen toch voor iOS of Android.

Grafiek

Op onderstaande grafiek is te zien dat Android voor de eerste keer Windows voorbij gaat als het gaat om internetverbruik. Hieruit kun je concluderen dat Android steeds populairder wordt onder internetgebruikers, terwijl Windows steeds minder populair wordt. Dit heeft te maken met het feit dat steeds meer mensen een telefoon gebruiken om op het internet te browsen. We zien ook in deze grafiek dat zowel iOS als MacOS de afgelopen vijf jaar vrijwel niet veranderd zijn. Beide besturingssystemen liggen op zo’n 10%.

Android Windows iOS MacOS lijngrafiek

Bron: StatCounter via TheVerge

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters