Android-telefoon van Sony Ericsson laat nog even op zich wachten

Afgelopen vrijdag heeft Hideki Komiyama, Sony Ericsson’s CEO, losgelaten dat de Android-telefoon die het bedrijf momenteel ontwerpt, nog even op zich zal laten wachten. Oorzaak hiervoor zijn de vele test- en ontwerpwerkzaamheden die nog verricht moeten worden omdat het product helemaal nieuw is.

Android logo Sony EricssonEr zijn al veel geruchten het internet rondgegaan over een Android-telefoon van Sony Ericsson sinds de lancering van het platform vorig jaar. Een bevestiging hiervan hadden we al min of meer, maar de geruchten gingen dat deze redelijk snel aangekondigd zou worden. Dit is niet waar, aldus Hideki Komiyama. Hiermee bevestigt hij natuurlijk ook meteen officieel dat er een Android-toestel van Sony Ericsson aan zit te komen. De telefoon zal relatief laat komen omdat het toestel veel evaluatie, doorontwikkeling en testwerk vereist. Omdat dit de eerste Android-telefoon van Sony Ericsson is, heeft het bedrijf weinig ervaring met het nieuwe besturingssysteem en daar is dus ook wat extra tijd voor nodig. Zoals altijd doet Sony Ericsson erg zijn best om de interface onderscheidend te maken van de competitie, wat met een nieuw platform extra tijd vergt.

Hideki Komiyama zei ook nog dat hij Android als een erg belangrijk platform ziet en dat hij er niet aan twijfelt dat het op lange termijn ook voor Sony Ericsson één van de belangrijkste platformen zal zijn. Dit komt er dus op neer dat de producent met drie platformen gaat werken in de toekomst: Windows Mobile, Symbian Foundation en Android. Daarnaast zal Sony Ericsson natuurlijk blijven werken met het eigen platform, nu nog in de vorm van A2 en het platform dat het bedrijf in samenwerking met Sagem op de markt heeft gezet voor low-end telefoons.

Bron: Reuters

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters