Android-telefoons leren je stem kennen

Google gaat een stapje verder met de spraakherkenning op Android-telefoons. Het wordt mogelijk om woorden en namen te oefenen voor een betere herkenning.

voice search

Het spraakprofiel wat je zo opbouwt, wordt gekoppeld aan je Google-account, en wordt automatisch op een nieuwe Android-telefoon gezet als je die aanschaft. Zo hoef je niet steeds opnieuw te oefenen.

De herkenning van Voice Search is nu vaak nogal brak. Waar spraakherkenning voor de pc de perfectie al nadert, staat het op de mobiel nog in de kinderschoenen. Sommige woorden herkent Google Voice Search wel, maar het is steeds weer een verrassing met welke suggesties de software komt. Dat komt omdat iedereen woorden anders uitspreekt. Een beetje oefenen is dan ook niet slecht om het luisterprogramma aan je stem te leren wennen.

In Amerika zijn er mensen die wijzen op de privacy-aspecten van het stemprofiel, dat je zo aanmaakt en dat aan je Google-account wordt gekoppeld. Voor mensen die niet willen dat Google data bijhoudt van je stem, kan de optie straks worden uitgeschakeld.

De stemherkenning is alleen nog in het Engels te proberen, en dan ook nog alleen op apparaten die op Froyo lopen. Maar het zal waarschijnlijk ook in andere talen beschikbaar komen. Zoeken op internet, in je contacten, of navigeren met de stem wordt na een tijdje een eitje, als je er genoeg mee oefent en het zoekprogramma zo aan je stem leert wennen. Analisten in Amerika weten het al: de spraakherkenning wordt straks de volgende ‘battleground’ voor de makers van telefoons, tablets en besturingssystemen om zich van elkaar te onderscheiden.

Bron: into mobile

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters