Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone

Er lijkt altijd maar een soort epische strijd gaande te zijn tussen het Apple en het Android kamp. De waarheid is echter dat Android toestellen met bepaalde voordelen komen ten opzichte van iPhones, maar dat Apple ook bepaalde foefjes heeft die je niet bij Android toestellen vindt. Eén zo’n foefje is dat iPhones over het algemeen snellere transities hebben wanneer je bijvoorbeeld een app opent of sluit, waardoor het het kan lijken alsof de smartphone een stuk sneller zijn zijn dan hun tegenhangers. Dit is hoe je ervoor zorgt dat de transities op je Android toestel even snel, zo niet sneller, worden.

Ontwikkelaars moeten tappen

Het lijkt maar een klein dingetje, maar bijna elke keer dat je iets doet zijn er bijna wel weer dingen die in of uit animeren. Door deze animaties sneller te laten verlopen zal je hele ervaring met je toestel een snelheidsboost krijgen. Om de transities aan te pakken, zul je wel aan de slag moeten gaan met de ontwikkelaarsopties. Deze zijn standaard niet zichtbaar. Je kunt ze echter “oproepen” door naar de settings te gaan. Als je Android 8.0 of hoger hebt kies je vervolgens oor System. Selecteer de About phone optie en tap zeven keer met je vinger op Build number.

Android Developer options transities

Transities twee keer zo snel maken

Het lijkt wat vreemd, maar als je nu terug gaat naar het vorige scherm zul je zien dat er een nieuw item is toegevoegd: Developer options. Met deze opties voor ontwikkelaars kun je van alles met je toestel doen, maar als er geen verstand van het hebt is het beter om er niet mee te gaan spelen. Zoek in de Developer options naar “Animator animation scale, Transition animation scale en Window animation scale. Waarschijnlijk zal er achter deze drie dingen 1x staan. Verander dit in .5x en de transities zullen er maar de helft van de tijd over doen dan dat ze eerder deden. Vergeet de punt niet, want anders gaat alles een stuk trager.

Als je de snelheden hebt veranderd ben je klaar en kun je genieten van je bliksemsnelle Android smartphone. Uiteraard hebben ook andere dingen met de snelheid van je toestel te maken, zoals je processor, hoe vol je telefoon is en hoe zwaar de app is waar je mee bezig bent.

Via: BGR

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters