Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones

Vaak heb je niet door hoe goed iets werkt, totdat het wat minder gaat. Zo kan je smartphone een geweldig hulpje zijn, maar ook een bron van grote frustratie wanneer er dingen niet goed werken. Blancco Technology Group houdt zich bezig met het rapporteren over onder andere hoe goed smartphones werken. In het laatste State of Mobile Device Performance and Health rapport komen Android toestellen er verrassend belabberd uit ten opzichte van hun iPhone rivalen. De toestellen falen tweemaal zo vaak als de iOS handsets.

Niet overal werken Android handsets slechter

Het rapport is opgesteld uit gegevens van het tweede kwartaal van 2017. Uit de statistieken blijkt dat een kwart van de Android toestellen wereldwijd helaas kuren vertoonde, tegenover 12 procent van de iOS handsets. Als we kijken naar specifieke regio’s, blijkt dat de Android handsets het opvallend genoeg op sommige plaatsen juist beter doen. Zo faalden in Azië juist 60 procent van de iPhones, terwijl dit bij de Android toestellen “maar” 28 procent was. En in Amerika zien we weer het tegenovergestelde met 8 procent falende iPhones, tegenover 24 procent niet meewerkende Android apparaatjes.

Android toestellen falen vaker dan iPhones

Verschillende problemen in beide kampen

In het rapport is ook gekeken naar wat er dan precies misgaat. Bij de Android toestellen gingen de klachten over slechte prestaties, USB problemen, het opladen van de batterij, een slecht netwerk signaal en het display. iPhone gebruikers hadden weer andere problemen, namelijk het te heet worden van het toestel, wifi verbindingen, slechte ontvangst en frustraties met de koptelefoon.

iPhone 6 en Samsung Galaxy S7 Edge spannen de kroon

Natuurlijk hingen de problemen ook af van welke toestellen er gebruikt werden. Wat de Apple toestellen betreft waren het voornamelijk de iPhone  6 handsets die vervelend deden. Op een gedeelde tweede plek eindigden de iPhone 6s en iPhone 5s. Helaas voor Samsung bestond de top vijf bij de Android toestellen volledig uit handsets van de Koreaanse techgigant. De Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy S5, Galaxy S7, Galaxy S7 Active en Galaxy Express Prime hadden een grote bijdrage in het falen bij het Android kamp. In totaal was Samsung goed voor 61 procent van de niet goed werkende Android toestellen. LG kwam als tweede met 11 procent.

iPhone 6

Messenger apps crashen het vaakst

Van de apps die het vaakst crashten, zaten er opvallend veel messenger apps tussen. Misschien is dat ook niet zo raar, aangezien die het meest actief worden gebruikt. Bij iOs waren dat vooral Instagram en Messenger en bij Android was Facebook de grote boosdoener.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters