Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones

Vaak heb je niet door hoe goed iets werkt, totdat het wat minder gaat. Zo kan je smartphone een geweldig hulpje zijn, maar ook een bron van grote frustratie wanneer er dingen niet goed werken. Blancco Technology Group houdt zich bezig met het rapporteren over onder andere hoe goed smartphones werken. In het laatste State of Mobile Device Performance and Health rapport komen Android toestellen er verrassend belabberd uit ten opzichte van hun iPhone rivalen. De toestellen falen tweemaal zo vaak als de iOS handsets.

Niet overal werken Android handsets slechter

Het rapport is opgesteld uit gegevens van het tweede kwartaal van 2017. Uit de statistieken blijkt dat een kwart van de Android toestellen wereldwijd helaas kuren vertoonde, tegenover 12 procent van de iOS handsets. Als we kijken naar specifieke regio’s, blijkt dat de Android handsets het opvallend genoeg op sommige plaatsen juist beter doen. Zo faalden in Azië juist 60 procent van de iPhones, terwijl dit bij de Android toestellen “maar” 28 procent was. En in Amerika zien we weer het tegenovergestelde met 8 procent falende iPhones, tegenover 24 procent niet meewerkende Android apparaatjes.

Android toestellen falen vaker dan iPhones

Verschillende problemen in beide kampen

In het rapport is ook gekeken naar wat er dan precies misgaat. Bij de Android toestellen gingen de klachten over slechte prestaties, USB problemen, het opladen van de batterij, een slecht netwerk signaal en het display. iPhone gebruikers hadden weer andere problemen, namelijk het te heet worden van het toestel, wifi verbindingen, slechte ontvangst en frustraties met de koptelefoon.

iPhone 6 en Samsung Galaxy S7 Edge spannen de kroon

Natuurlijk hingen de problemen ook af van welke toestellen er gebruikt werden. Wat de Apple toestellen betreft waren het voornamelijk de iPhone  6 handsets die vervelend deden. Op een gedeelde tweede plek eindigden de iPhone 6s en iPhone 5s. Helaas voor Samsung bestond de top vijf bij de Android toestellen volledig uit handsets van de Koreaanse techgigant. De Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy S5, Galaxy S7, Galaxy S7 Active en Galaxy Express Prime hadden een grote bijdrage in het falen bij het Android kamp. In totaal was Samsung goed voor 61 procent van de niet goed werkende Android toestellen. LG kwam als tweede met 11 procent.

iPhone 6

Messenger apps crashen het vaakst

Van de apps die het vaakst crashten, zaten er opvallend veel messenger apps tussen. Misschien is dat ook niet zo raar, aangezien die het meest actief worden gebruikt. Bij iOs waren dat vooral Instagram en Messenger en bij Android was Facebook de grote boosdoener.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jan -

    Mager onderzoek. Heb het gedownload en gelezen. Voor hoge uitval iPhone in Azië geen enkele verklaring of uitleg. Alleen : our data suggests….
    Hoe men aan de gegevens komt geeft men niet aan. Toevallig dat iPhone meeste klachten heeft in gebied waar alle Android fabrikanten zitten. En laagste in Amerika waar Apple zit.
    Wat jullie artikel betreft geen enkele informatie over onze regio. Lijkt me dat de lezers dat toch vooral willen weten. Ik wel in ieder geval.

  2. Henk -

    Er wordt hier een universeel OS vergeleken met een OS die alleen gebruikt kan worden door telefoons met dezelfde maker (alle ios telefoons worden door apple gemaakt, maar niet alle android telefoons worden door google gemaakt). Stel je voert dit onderzoek nog eens uit met Google Pixel tegen de iPhone dan zul je waarschijnlijk hele andere resultaten krijgen.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters