Android-update Moto G naar 4.4.2 Kitkat rolt nu uit in Europa

Motorola rolt momenteel de belangrijke Android 4.4.2 Kitkat-update uit naar de Moto G in Europa. Sommige eigenaren hebben hem al in het afgelopen weekend ontvangen op hun toestel.

Motorola Moto G hoofdfoto

De goedkope Androidtelefoon van Motorola, die in Nederland voor prijzen rond de 200 euro in de winkels ligt, ontvangt de update op het toestel zelf, dus ‘over the air’ (OTA). Kitkat 4.4.2 is de laatste versie van het mobiele besturingssyssteem van Google.

De Moto G heeft er daarmee weer een verkoopargument bij, want de prijs van het toestel gaat ook gepaard met behoorlijk goede hardware en dus nu ook de allernieuwste Androidversie.

De update wordt, zoals meestal, in fases uitgerold. Dus wie het nog niet krijgt, niet getreurd: dan komt het wel een van de dagen erna. Eigenaren van de Moto G die niet willen wachten tot het nieuwe OS zichzelf aandient, kunnen handmatig proberen of de update al beschikbaar is. Via instellingen>over de telefoon> software-updates valt te checken of Kitkat al geïnstalleerd kan worden.

Kitkat brengt, zoals elke update, een aantal verbeteringen en handigheidjes naar de toestellen. Opnieuw vormgegeven status- en navigatiebalken, een nieuwe full-screen modus, kleuren-emoticons, verbeterde veilgiheid, zuiniger met de batterij enzovoorts. De telefoon-app is ook verbeterd, net als de camera-app die nu beter reageert op de ‘touch to focus’-mogelijkheid. De galerij is vernieuwd met mogelijkheden om foto’s te bewerken en er kan direct vanaf het toestel geprint worden vanuit de galerij, Google Docs, Gmailberichten en andere inhoud van het toestel via wifi of bluetooth.

Voorts zijn er verbeteringen te zien in de sms-afhandeling in Hangouts en is dat in te stellen als de standaard sms-app.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Le Thi Xoan

Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6 lees verder

iPhone 8 in hand

Vijf dingen die je meteen op je (nieuwe) smartphone moet instellen lees verder

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters