Android-update Moto G naar 4.4.2 Kitkat rolt nu uit in Europa

Motorola rolt momenteel de belangrijke Android 4.4.2 Kitkat-update uit naar de Moto G in Europa. Sommige eigenaren hebben hem al in het afgelopen weekend ontvangen op hun toestel.

Motorola Moto G hoofdfoto

De goedkope Androidtelefoon van Motorola, die in Nederland voor prijzen rond de 200 euro in de winkels ligt, ontvangt de update op het toestel zelf, dus ‘over the air’ (OTA). Kitkat 4.4.2 is de laatste versie van het mobiele besturingssyssteem van Google.

De Moto G heeft er daarmee weer een verkoopargument bij, want de prijs van het toestel gaat ook gepaard met behoorlijk goede hardware en dus nu ook de allernieuwste Androidversie.

De update wordt, zoals meestal, in fases uitgerold. Dus wie het nog niet krijgt, niet getreurd: dan komt het wel een van de dagen erna. Eigenaren van de Moto G die niet willen wachten tot het nieuwe OS zichzelf aandient, kunnen handmatig proberen of de update al beschikbaar is. Via instellingen>over de telefoon> software-updates valt te checken of Kitkat al geïnstalleerd kan worden.

Kitkat brengt, zoals elke update, een aantal verbeteringen en handigheidjes naar de toestellen. Opnieuw vormgegeven status- en navigatiebalken, een nieuwe full-screen modus, kleuren-emoticons, verbeterde veilgiheid, zuiniger met de batterij enzovoorts. De telefoon-app is ook verbeterd, net als de camera-app die nu beter reageert op de ‘touch to focus’-mogelijkheid. De galerij is vernieuwd met mogelijkheden om foto’s te bewerken en er kan direct vanaf het toestel geprint worden vanuit de galerij, Google Docs, Gmailberichten en andere inhoud van het toestel via wifi of bluetooth.

Voorts zijn er verbeteringen te zien in de sms-afhandeling in Hangouts en is dat in te stellen als de standaard sms-app.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
De iPhone SE

‘Apple komt eind augustus met nog goedkopere iPhone: 399 euro’ lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Nieuwe details Samsung Galaxy S9, S9+ en Galaxy Note 9 duiken op lees verder

mechanische hersenen

Hoeveel werkgeheugen heeft je smartphone nou eigenlijk echt nodig? lees verder

Apple iPhone 8

‘Grote tekorten Apple iPhone 8: normale beschikbaarheid pas in 2018’ lees verder

bewegingen over de vingerafdrukscanner

Gloednieuw toestel: zo ziet de Samsung Galaxy S8 Active eruit lees verder

Google Pixel 2 XL

Zo ziet de Google Pixel 2 XL er waarschijnlijk uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters