Android-update Moto G naar 4.4.2 Kitkat rolt nu uit in Europa

Motorola rolt momenteel de belangrijke Android 4.4.2 Kitkat-update uit naar de Moto G in Europa. Sommige eigenaren hebben hem al in het afgelopen weekend ontvangen op hun toestel.

Motorola Moto G hoofdfoto

De goedkope Androidtelefoon van Motorola, die in Nederland voor prijzen rond de 200 euro in de winkels ligt, ontvangt de update op het toestel zelf, dus ‘over the air’ (OTA). Kitkat 4.4.2 is de laatste versie van het mobiele besturingssyssteem van Google.

De Moto G heeft er daarmee weer een verkoopargument bij, want de prijs van het toestel gaat ook gepaard met behoorlijk goede hardware en dus nu ook de allernieuwste Androidversie.

De update wordt, zoals meestal, in fases uitgerold. Dus wie het nog niet krijgt, niet getreurd: dan komt het wel een van de dagen erna. Eigenaren van de Moto G die niet willen wachten tot het nieuwe OS zichzelf aandient, kunnen handmatig proberen of de update al beschikbaar is. Via instellingen>over de telefoon> software-updates valt te checken of Kitkat al geïnstalleerd kan worden.

Kitkat brengt, zoals elke update, een aantal verbeteringen en handigheidjes naar de toestellen. Opnieuw vormgegeven status- en navigatiebalken, een nieuwe full-screen modus, kleuren-emoticons, verbeterde veilgiheid, zuiniger met de batterij enzovoorts. De telefoon-app is ook verbeterd, net als de camera-app die nu beter reageert op de ‘touch to focus’-mogelijkheid. De galerij is vernieuwd met mogelijkheden om foto’s te bewerken en er kan direct vanaf het toestel geprint worden vanuit de galerij, Google Docs, Gmailberichten en andere inhoud van het toestel via wifi of bluetooth.

Voorts zijn er verbeteringen te zien in de sms-afhandeling in Hangouts en is dat in te stellen als de standaard sms-app.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters