Android-updates worden een belangrijk speerpunt van nieuwe Android-topman

De nieuwe Android-topman heeft in een interview aangegeven dat een belangrijk speerpunt van zijn team zal worden om updates voor het OS sneller naar toestellen te brengen. Desondanks gaat hier nog wel tijd overheen, aldus de topman.

Sundar Pichai Google

Nadat halverwege maart Andy Rubin, de oprichter van Android, plots bekend wist te maken dat hij een andere rol binnen Google gaat vervullen, kwam Chrome-topman Sundar Pichai aan het roer te staan van ’s werelds grootste mobiele os. Sinds zijn aantreden heeft Pichai nog geen interview afgegeven, tot vandaag. In een interview met Wired laat Pichai zijn voorzichtige eerste mening los over het systeem dat hij net onder zijn hoeden heeft gekregen.
<br>
Pichai laat ook gelijk ontglippen dat we tijdens Google I/O, dat aanstaande woensdag van start zal gaan, geen nieuw Android OS en Chrome OS hoeven te verwachten. “Het wordt anders dit jaar. Het is geen tijd waarin we nieuwe producten zullen lanceren of nieuwe os’en. We zullen ons meer focussen tijdens Google I/O op ontwikkelaars en het schrijven van prachtige applicaties”, aldus de topman in het interview met Wired. Daarmee lijken de geruchten over een eventuele vertraging van Android 4.5/5.0 onderschreven te worden.

De topman gaat ook in op het systeem-update debacle van Android. Volgens Pichai zal dit inderdaad een belangrijk speerpunt gaan worden van zijn nieuwe beleid. “We denken er over na hoe we Android zo kunnen opbouwen dat het updates beter kan behappen. We zien wel degelijk manieren om dit te bewerkstelligen. Het is echter nog vroeg in het proces. We praten met onze partners en werken langzaam naar een oplossing toe. Dit heeft echter nog wel tijd nodig omdat we de mechaniek nog moeten uitwerken. Dit is echter zeer zeker een focus gebied voor mijn team.” Het lijkt er dan ook op dat het nog wel even zal duren alvorens Google het grootste probleem voor het OS heeft opgelost.

Pichai zal woensdag één van de belangrijkste mensen zijn op de bunnen van Google I/O. De conferentie begint woensdag avond in San Francisco.

Google I/O 2013 
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters