Android-updates worden een belangrijk speerpunt van nieuwe Android-topman

De nieuwe Android-topman heeft in een interview aangegeven dat een belangrijk speerpunt van zijn team zal worden om updates voor het OS sneller naar toestellen te brengen. Desondanks gaat hier nog wel tijd overheen, aldus de topman.

Sundar Pichai Google

Nadat halverwege maart Andy Rubin, de oprichter van Android, plots bekend wist te maken dat hij een andere rol binnen Google gaat vervullen, kwam Chrome-topman Sundar Pichai aan het roer te staan van ’s werelds grootste mobiele os. Sinds zijn aantreden heeft Pichai nog geen interview afgegeven, tot vandaag. In een interview met Wired laat Pichai zijn voorzichtige eerste mening los over het systeem dat hij net onder zijn hoeden heeft gekregen.
<br>
Pichai laat ook gelijk ontglippen dat we tijdens Google I/O, dat aanstaande woensdag van start zal gaan, geen nieuw Android OS en Chrome OS hoeven te verwachten. “Het wordt anders dit jaar. Het is geen tijd waarin we nieuwe producten zullen lanceren of nieuwe os’en. We zullen ons meer focussen tijdens Google I/O op ontwikkelaars en het schrijven van prachtige applicaties”, aldus de topman in het interview met Wired. Daarmee lijken de geruchten over een eventuele vertraging van Android 4.5/5.0 onderschreven te worden.

De topman gaat ook in op het systeem-update debacle van Android. Volgens Pichai zal dit inderdaad een belangrijk speerpunt gaan worden van zijn nieuwe beleid. “We denken er over na hoe we Android zo kunnen opbouwen dat het updates beter kan behappen. We zien wel degelijk manieren om dit te bewerkstelligen. Het is echter nog vroeg in het proces. We praten met onze partners en werken langzaam naar een oplossing toe. Dit heeft echter nog wel tijd nodig omdat we de mechaniek nog moeten uitwerken. Dit is echter zeer zeker een focus gebied voor mijn team.” Het lijkt er dan ook op dat het nog wel even zal duren alvorens Google het grootste probleem voor het OS heeft opgelost.

Pichai zal woensdag één van de belangrijkste mensen zijn op de bunnen van Google I/O. De conferentie begint woensdag avond in San Francisco.

Google I/O 2013 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Markx1 -

      denk dat je het verkeerd begrijpt… Voor nexus apparaaten komen sowieso meerdere updates per jaar normaal gesproken. Hier is ook niets mis mee. De harloper zoals de galaxy lijn, krijgen soms ook meerdere update“s en dit heeft soms betrekking op bugs in de touchwiz, en deze komen ook van samsung zelf. Het update debacle heeft betrekking op dat fabrikanten het niet kunnen bijbenen, en google wilt ze hierin op de een of andere manier gaat helpen. Ik zou zeggen tegen de fabrikanten.. zorg dat de klant kan kiezen om het schilletje in of uit te schakelen.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters