Android is volgens Google nu even veilig als iOS

Hoewel de strijd tussen Android en iOS zoals altijd voort blijft zetten, moeten zelfs Android fans toegeven dat Apple het de afgelopen jaren toch wel wat beter voor elkaar had met betrekking tot de veiligheid. Google beveiliging hoofd David Kledermacher claimt echter dat die tijden voorbij zijn en dat Android nu even veilig is.

Schering en inslag met malware

De afgelopen jaren leek er om de zoveel tijd weer iets anders gevaarlijks op de proppen te komen voor Android gebruikers. Nog geen jaar geleden hadden maar liefst 37 miljoen Androiders te kampen met de malware Judy. En in januari vonden veiligheid researchers Skygofree. Het klinkt als iets leuks, maar zou één van de krachtigste spyware tools zijn die de researchers ooit hadden gezien.

Hackers lijken of meer succes te hebben met het infiltreren van Android toestellen, of ze zijn gewoon meer geïnteresseerd in de toestellen aangezien er veel meer smartphones met een lekkernij als besturingssysteem in de wereld zijn losgelaten.

smartphone veiligheid

Vanaf 2017 verbeterde veiligheid

Vanaf 2017 zou Google zich echter extra hebben ingezet voor de veiligheid van zijn besturingssysteem en Kledermacher gelooft dat Android op het moment even veilig is als iOS. Veel van Google’s beveiligingssystemen zouden nu zelfs de industrie leiden. Vorig jaar is Android op verschillende vlakken aangepakt om de veiligheid te verbeteren.

Android 8.0 Oreo

 

Snellere updates en beter scannen

Zo hebben ze zich ingezet voor snellere beveiligingsupdates, het beter scannen in de Play Store om kwaadaardige apps te vinden en minder PHA’s (Potentially Harmful Applications) in Google Play en op toestellen. Google Play Protect gebruikers hebben daarbij een beter inzicht en een grotere controle met betrekking tot de veiligheid van hun toestel.

Samenwerking belangrijk

Om de beveiliging naar een hoger niveau te tillen, werkt Google nauw samen met smartphonemakers, mobiele providers, Android onderzoekers en chipsetmakers. Zo zou Google mobiele providers nu beter in het gareel hebben gekregen om op tijd beveiligingsupdates door te voeren. Volgens Kledermacher zouden we daar dit jaar een grote verbetering in moeten zien.

Overigens noemt Kledermacher Apple of iOS niet bij naam, wanneer hij het heeft over het feit dat Android nu even goed is. Hoewel hij daar eigenlijk wel op moet doelen, blijft hij lekker vaag en zegt hij dat Android even veilig is als elk ander mobiel platform vandaag de dag.

Via: BGR

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters