Bevestigd: Google komt met Android VR headset

Vandaag werd bevestigd dat Google komende woensdag een eigen virtual reality headset zal onthullen tijdens zijn Google I/O keynote, genaamd Android VR.

Google I/O

Android VR
De GearVR

Volgende week vindt de jaarlijkse Google I/O conferentie plaats, een evenement dat drie dagen duurt waar allerlei nieuwe producten, apps en updates van Google onthuld worden. Naast een grote keynote die woensdagavond gehouden wordt zal Google ook in detail tijdens workshops laten zien waar het gigantische bedrijf mee bezig is. Denk aan Android N, de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem, maar ook zelfrijdende auto’s, Project Tango en nog veel meer.

Android VR

Naar verwachting zal Google dit jaar zijn keynote grotendeels toewijden aan Android VR, een nieuw platform en headset die Google woensdag zal gaan onthullen. Van de week dook het gerucht al op dat Google een eigen headset heeft ontwikkeld, compleet met eigen processor, lenzen en een besturingssysteem. De naam Android VR dook ook al op in de nieuwste preview versie van de Unreal engine, software waarmee onder andere mobiele spelletjes worden gemaakt.

Vandaag werd de komst van Android VR indirect door Google zelf al helemaal bevestigd. Ontwikkelaars ontdekten een nieuw tabblad in de Google Play Developer Console, naast Android Wear, Android TV en Android Auto, genaamd Android VR. Als je er op drukt gebeurt er niks, maar de toevoeging van de tijdelijke placeholder zegt genoeg. Tech ondernemer Peter Rojas kwam als eerste met het nieuws naar buiten dat Google woensdag de headset aan zal gaan kondigen, waarna het nieuws al snel werd bevestigd door het bekende Twitter-account @evleaks. Volgens Rojas is de headset beter dan de Gear VR van Samsung, maar komt de ervaring nog niet in de buurt van de duurdere Oculus Rift en de HTC Vive.

Android VR
De HTC Vive

Lage prijs

Als Google een aantrekkelijke prijs voor zijn nieuwe headset en platform weet te bepalen dan zal dat voor veel consumenten geen punt zijn. De virtual reality markt is nog jong, waardoor veel consumenten nog geen astronomische bedrijven durven uit te geven voor eerste generatie headsets. Een goedkopere Android VR headset zou dan een goede middenweg kunnen vormen. Anders hebben we altijd nog Google Cardboard, een spotgoedkoop kartonnen virtual reality brilletje waar je een smartphone in kunt schuiven.

De Google I/O keynote begint woensdagavond om zeven uur in de avond, en is gratis via een livestream op Youtube te bekijken.

 

Bron: Android Police | Peter Rojas

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters