Android Wear 2.0 uitgesteld tot 2017

Google heeft recentelijk de derde preview-versie van Android Wear 2.0 uitgerold. Ook heeft het bedrijf laten weten dat de tweede versie van Android Wear is uitgesteld tot begin 2017.

Android Wear

De eerste versie van het besturingssysteem voor smartwatches van Google is aangekondigd op 18 maart 2014 samen met een developer-preview. Op 25 juni 2014 werden de eerste horloges met deze software aangekondigd. Dit waren de Samsung Gear Live en de LG G Watch, dat de primeur had. Hierna zijn veel andere bedrijven gevolgd, zoals Huawei, Motorola en Asus.

Play Store

Ander nieuws is dat de derde preview-versie van Android Wear 2.0 ondersteuning geeft voor de Play Store van Google. Gebruikers kunnen apps zoeken door middel van stem, toetsenbord, schrijven met de hand, of aanbevolen applicaties. Iets anders dat nieuw is, is dat het niet langer nodig is om zowel de smartphone-app als de smartwatch-app te installeren. Je hebt vanaf nu de mogelijkheid om alleen de Android Wear-versie te downloaden en te installeren op jouw horloge. Voor het gebruiken van de Play Store op je horloge is het nog wel nodig om verbinding te hebben met je smartphone. Gebruikers met iOS kunnen de Play Store van Google niet gebruiken op hun smartwatch.

android wear 2.0

Previewversie

De grootste nieuwe feature van de update van de preview-versie is natuurlijk de integratie van de Google Play Store, maar dit is niet het enige nieuwe. Zo is er nu een nieuwe toevoeging, genaamd ‘Smart Replies’. Dit zorgt ervoor dat er antwoorden worden laten zien bij een bericht dat gerelateerd is op jouw antwoorden. Dit hebben we al eerder gezien bij de nieuwe chat-app van Google, genaamd Allo. Ook zijn er nog mogelijkheden bijgekomen om direct te reageren bij een notificatie, wat we ook al zien bij Android 7.0.

Beschikbaarheid

Android Wear 2.0 wordt nu verwacht in het begin van 2017. De preview-versie kun je al wel downloaden. Google heeft hiervoor een handleiding online geplaatst om dit te kunnen installeren. Er zijn twee varianten beschikbaar. Dit zijn ‘images’ voor de LG Watch Urbane 2nd Edition en voor de Huawei Watch. De handleiding kun je hier vinden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters