Android Wear 2.0 uitgesteld tot 2017

Google heeft recentelijk de derde preview-versie van Android Wear 2.0 uitgerold. Ook heeft het bedrijf laten weten dat de tweede versie van Android Wear is uitgesteld tot begin 2017.

Android Wear

De eerste versie van het besturingssysteem voor smartwatches van Google is aangekondigd op 18 maart 2014 samen met een developer-preview. Op 25 juni 2014 werden de eerste horloges met deze software aangekondigd. Dit waren de Samsung Gear Live en de LG G Watch, dat de primeur had. Hierna zijn veel andere bedrijven gevolgd, zoals Huawei, Motorola en Asus.

Play Store

Ander nieuws is dat de derde preview-versie van Android Wear 2.0 ondersteuning geeft voor de Play Store van Google. Gebruikers kunnen apps zoeken door middel van stem, toetsenbord, schrijven met de hand, of aanbevolen applicaties. Iets anders dat nieuw is, is dat het niet langer nodig is om zowel de smartphone-app als de smartwatch-app te installeren. Je hebt vanaf nu de mogelijkheid om alleen de Android Wear-versie te downloaden en te installeren op jouw horloge. Voor het gebruiken van de Play Store op je horlogeĀ is het nog wel nodig om verbinding te hebben met je smartphone. Gebruikers met iOS kunnen de Play Store van Google niet gebruiken op hun smartwatch.

android wear 2.0

Previewversie

De grootste nieuwe feature van de update van de preview-versie is natuurlijk de integratie van de Google Play Store, maar dit is niet het enige nieuwe. Zo is er nu een nieuwe toevoeging, genaamd ‘Smart Replies’. Dit zorgt ervoor dat er antwoorden worden laten zien bij een bericht dat gerelateerd is op jouw antwoorden. Dit hebben we al eerder gezien bij de nieuwe chat-app van Google, genaamd Allo. Ook zijn er nog mogelijkheden bijgekomen om direct te reageren bij een notificatie, wat we ook al zien bij Android 7.0.

Beschikbaarheid

Android Wear 2.0 wordt nu verwacht in het begin van 2017. De preview-versie kun je al wel downloaden. Google heeft hiervoor een handleiding online geplaatst om dit te kunnen installeren. Er zijn twee varianten beschikbaar. Dit zijn ‘images’ voor de LG Watch Urbane 2nd Edition en voor de Huawei Watch. De handleiding kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

iOS 11 wallpapers

iOS 11 brengt legendarische lockscreen en homescreen eerste iPhone terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters