Android Wear geüpdatet naar versie 5.0.2

Google komt met een update voor Android Wear, het besturingssysteem voor draagbare apparaten zoals smartwatches. De update brengt Android Wear qua softwarenummer in lijn met Android 5.0 Lollipop. Android Wear 5.0.2 wordt inmiddels uitgerold naar de Gear Live, G Watch R en Moto 360.

Android Wear geüpdatet naar versie 5.0.2 wear2

Dit zijn de nieuwste smartwatches van respectievelijk Samsung, LG en Motorola. Voordat je superenthousiast wordt over de update: erg veel veranderingen brengt het niet met zich mee. Android Wear blijft de mogelijkheden – of de beperkingen, net hoe je het wil zien – bieden die het nu heeft.

Het enige dat is veranderd is dat diensten van Google Play zijn geüpdatet en dat er het een en ander is geoptimaliseerd. Ook de beveiliging is geüpdatet. Android Wear is met de update naar 5.0.2 niet uitgebreider geworden. Het is onbekend wanneer dit wel gaat gebeuren.

Android Wear is het besturingssysteem van Google voor draagbare apparaten, zoals smartwatches. Inmiddels draait Android Wear op ongeveer driekwart miljoen apparaten. Daarmee legt het besturingssysteem het af tegen de Pebble-smartwatches.

Android Wear kan bovendien op nog meer concurrentie rekenen. Zo is Samsung heel serieus met zijn Tizen-smartwatches, al maakt de Zuid-Koreaanse fabrikant dus ook horloges die draaien op Google’s besturingssysteem. De grootste bedreiging komt waarschijnlijk van de kant van Apple.

Vanaf april moet namelijk de Apple Watch in de verkoop gaan en Apple zet hier hoog op in, zo bleek gisteren. De Amerikaanse fabrikant zou namelijk de opdracht hebben gegeven tot de productie van 5 tot 6 miljoen Apple Watch-horloges. Dit niet veel minder dan de 7,5 miljoen exemplaren die er van de eerste iPad alvast moesten worden gemaakt in 2010.

Onze LG G Watch R heeft de update nog niet binnen.

Android Wear geüpdatet naar versie 5.0.2 wear4 
Android Wear geüpdatet naar versie 5.0.2 wear3 

Bron: Mod Your Phone

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters