Android browser Samsung ondersteunt adblock

Samsung heeft een API vrijgegeven om advertenties te blokkeren in haar standaard Android browser. Google Chrome ondersteunt deze functie nog niet op Android.

De functie om adblockers toe te staan in de eigen browser is bij Apple al mogelijk vanaf september 2015. Dit leidde toen tot flinke discussies over het gebruik daarvan.

Adblockers en inkomsten

Hoewel het gebruik van adblockers te verklaren is, is het voor uitgevers een lastig fenomeen. Uitgevers zijn namelijk afhankelijk van inkomsten uit advertenties om zo hun content gratis aan bezoekers aan te kunnen bieden. Het gebruik van adblockers is op PC’s en laptops al tijden gemeengoed en dat vertaalt zich direct naar inkomsten. Vallen deze weg, dan is het zoeken naar andere inkomsten.

Nederland is overigens geen koploper als het gaat om mobiel adverteren. In een recent interview dat Keith Ta, countrymanager van advertentienetwerk Widespace met emerce.nl had, bleek dat Nederland achter blijft in het doorvertalen van advertentiecampagnes naar het mobiele platform.

Standaardbrowser

Anders dan Apple heeft Samsung’s browser flinke concurrentie van Google’s Chrome browser. Het is daarom nog maar de vraag hoeveel mensen daadwerkelijk van de functionaliteit gebruik gaan maken. De groep die op de hoogte is van adblockers, is ironisch genoeg ook de groep die waarschijnlijk Chrome als standaard browser heeft ingesteld op zijn Samsung. Google Chrome ondersteunt het blokkeren van advertenties vooralsnog niet.

All About Phones

Ook wij zijn ten dele afhankelijk van inkomsten door adverteerders, maar proberen de getoonde advertenties zoveel mogelijk te beperken en nooit de leesbaarheid van de site te laten beïnvloeden. Want zeg nou zelf, als je knipperende lampjes en toeters en bellen wilt zien ga je wel naar de kermis, toch?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters