Android browser Samsung ondersteunt adblock

Samsung heeft een API vrijgegeven om advertenties te blokkeren in haar standaard Android browser. Google Chrome ondersteunt deze functie nog niet op Android.

De functie om adblockers toe te staan in de eigen browser is bij Apple al mogelijk vanaf september 2015. Dit leidde toen tot flinke discussies over het gebruik daarvan.

Adblockers en inkomsten

Hoewel het gebruik van adblockers te verklaren is, is het voor uitgevers een lastig fenomeen. Uitgevers zijn namelijk afhankelijk van inkomsten uit advertenties om zo hun content gratis aan bezoekers aan te kunnen bieden. Het gebruik van adblockers is op PC’s en laptops al tijden gemeengoed en dat vertaalt zich direct naar inkomsten. Vallen deze weg, dan is het zoeken naar andere inkomsten.

Nederland is overigens geen koploper als het gaat om mobiel adverteren. In een recent interview dat Keith Ta, countrymanager van advertentienetwerk Widespace met emerce.nl had, bleek dat Nederland achter blijft in het doorvertalen van advertentiecampagnes naar het mobiele platform.

Standaardbrowser

Anders dan Apple heeft Samsung’s browser flinke concurrentie van Google’s Chrome browser. Het is daarom nog maar de vraag hoeveel mensen daadwerkelijk van de functionaliteit gebruik gaan maken. De groep die op de hoogte is van adblockers, is ironisch genoeg ook de groep die waarschijnlijk Chrome als standaard browser heeft ingesteld op zijn Samsung. Google Chrome ondersteunt het blokkeren van advertenties vooralsnog niet.

All About Phones

Ook wij zijn ten dele afhankelijk van inkomsten door adverteerders, maar proberen de getoonde advertenties zoveel mogelijk te beperken en nooit de leesbaarheid van de site te laten beïnvloeden. Want zeg nou zelf, als je knipperende lampjes en toeters en bellen wilt zien ga je wel naar de kermis, toch?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters