Androidgebruikers verstoken de meeste data

Androidgebruikers verstoken meer data met hun telefoons dan iPhone-bezitters, terwijl ze er minder mee doen.

Android big girl

Dat blijkt uit een onderzoek van researchfirma Nielsen naar 65.000 mobiele telefoonrekeningen in Amerika. De resultaten zijn opvallend.

Androidgebruikers verstookten per maand gemiddeld 582 mb aan dataverkeer. iPhonegebruikers waren aan het eind van de maand 492 mb verder.

Als je vervolgens kijkt hoe Android- en iPhonebezitters hun telefoon gebruiken, zie je wat raars. Van de iPhonebezitters had 79 procent in die maand apps gedownload, tegen maar 74 procent van de Androidbezitters. En 46 procent van de iPhonebellers maakte gebruik van streaming muziek of internetradiostations, tegen slechts 43 procent van de Androidbezitters. Van de iPhonebellers keek 37 procent via het mobiele internet naar tv of video’s, tegen 35 procent van de Androidbezitters.

De Androidbezitters doen dus aanmerkelijk minder met hun telefoons, maar zijn toch gemiddeld 90 mb per maand meer data kwijt.

Andere mobiele platforms die mobiel internet gebruiken, komen er nogal ver achteraan. WebOS pakt de derde plek, gevolgd door Windows Phone 7 en Windows Mobile. BlackBerry pakt de laatste plek.

De Amerikaanse marktaandelen van de besturingssystemen in april waren als volgt: Android is marktleider met 36 procent, gevolgd door Apple’s iOS met 26 procent en RIM pakt 23 procent.

Nielsen mobiel data gebruik

 

Nielsen mobiel datagebruik

 

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Lijkt mij eerder dat het komt omdat allerlei zaken contact maken met internet waar de gebruiker geen weet van heeft. Android slurpt gewoon veel data.

  2. Robert Webbe -

    Volgend jaar zullen deze plaatjes er heel anders uit gaan zien. Dan staat er ook een rijtje BlackBerry QNX bij en zal Windows Phone sterk gestegen zijn. Het dataverbruik hangt volgens mij samen met het aantal leuke apps dat er beschikbaar is en de sexyness van het platform zelf.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters