Androidtablets snoepen marktaandeel van iPad af

Androidtablets beginnen meer marktaandeel van de iPad van Apple af te snoepen. Vorig jaar had de iPad nog 96 procent van de tabletmarkt in handen. Dat is nu nog 67 procent, en Android pakt inmiddels 27 procent.

Samsung Galaxy Tab 7.7

Er zijn het afgelopen kwartaal 4,5 miljoen Androidtablets verscheept naar winkels. Dat meldt Strategy Analytics. Dat verbleekt nog bij de aantallen iPads die gelijktijdig naar klanten werden verstuurd; dat waren er 11,1 miljoen. Waarbij bedacht moet worden dat de iPad maar één apparaat van één fabrikant is, en de Androidtablets worden door veel verschillende fabrikanten gemaakt.

Sinds de lancering van de iPad in april 2010 zijn daar 32 miljoen van verkocht. Waarbij de cijfers van Apple gelden voor daadwerkelijk aan klanten verkochte apparaten, en de Androidcijfers gelden voor apparaten die naar winkels zijn verstuurd. Of ze ook daadwerkelijk aan klanten zijn verkocht, is niet geteld. Ze kunnen nog op de plank liggen.

Echter, de cijfers geven toch aan dat Android meer marktaandeel begint te krijgen op de tabletmarkt. De hele tabletmarkt is ook gegroeid met 280 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Voorlopige verliezer op deze markt is Microsoft; tablets met Windows besloegen het afgelopen kwartaal iets meer dan twee procent van de markt. De BlackBerry PlayBook slechts één procent. Een en ander kan veranderen als de PlayBook van nieuwe software wordt voorzien waardoor je er Android-apps op kunt draaien, en als Microsoft het op tablets gerichte Windows 8 klaar heeft.

Androidtablets zijn tot dusver niet zo populair gebleken omdat Android Honeycomb (en eerdere versies) nogal wat bugs bleek te hebben. Ook uit onze reviews van Androidtablets bleek herhaaldelijk dat de hardware meestal wel in orde was, maar de software niet. Met de komst van Ice Cream Sandwich zou dat moeten veranderen, maar hoe deze jongste versie van Android er daadwerkelijk op tablets uitziet moeten we nog afwachten; er is tot op heden nog geen tablet verschenen met dit OS erop.

Bron: Eweek

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters