Androidtablets snoepen marktaandeel van iPad af

Androidtablets beginnen meer marktaandeel van de iPad van Apple af te snoepen. Vorig jaar had de iPad nog 96 procent van de tabletmarkt in handen. Dat is nu nog 67 procent, en Android pakt inmiddels 27 procent.

Samsung Galaxy Tab 7.7

Er zijn het afgelopen kwartaal 4,5 miljoen Androidtablets verscheept naar winkels. Dat meldt Strategy Analytics. Dat verbleekt nog bij de aantallen iPads die gelijktijdig naar klanten werden verstuurd; dat waren er 11,1 miljoen. Waarbij bedacht moet worden dat de iPad maar één apparaat van één fabrikant is, en de Androidtablets worden door veel verschillende fabrikanten gemaakt.

Sinds de lancering van de iPad in april 2010 zijn daar 32 miljoen van verkocht. Waarbij de cijfers van Apple gelden voor daadwerkelijk aan klanten verkochte apparaten, en de Androidcijfers gelden voor apparaten die naar winkels zijn verstuurd. Of ze ook daadwerkelijk aan klanten zijn verkocht, is niet geteld. Ze kunnen nog op de plank liggen.

Echter, de cijfers geven toch aan dat Android meer marktaandeel begint te krijgen op de tabletmarkt. De hele tabletmarkt is ook gegroeid met 280 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Voorlopige verliezer op deze markt is Microsoft; tablets met Windows besloegen het afgelopen kwartaal iets meer dan twee procent van de markt. De BlackBerry PlayBook slechts één procent. Een en ander kan veranderen als de PlayBook van nieuwe software wordt voorzien waardoor je er Android-apps op kunt draaien, en als Microsoft het op tablets gerichte Windows 8 klaar heeft.

Androidtablets zijn tot dusver niet zo populair gebleken omdat Android Honeycomb (en eerdere versies) nogal wat bugs bleek te hebben. Ook uit onze reviews van Androidtablets bleek herhaaldelijk dat de hardware meestal wel in orde was, maar de software niet. Met de komst van Ice Cream Sandwich zou dat moeten veranderen, maar hoe deze jongste versie van Android er daadwerkelijk op tablets uitziet moeten we nog afwachten; er is tot op heden nog geen tablet verschenen met dit OS erop.

Bron: Eweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Angelo -

  So eee… ik heb er zelf een gehad..:P En je hoeft mij niets te leren over MS producten.. loop al wat langer mee hoor. En bij Dell snappen ze het niet… maar dat is een ander verhaal.

  Wat mij tegenstaat Bart is dat je altijd Pro apple bent en negatief over MS.

  In mijn tweede reactie spreek ik over IOS en Honeycomd, dat deze juist zijn ontwikkeld voor tablets.. geen rectie.

  Maar als jij zonodig MS er bij wilt betrekken, doe het dan juist en doe je huiswerk eens.
  In 2005 2006 2007 zijn er genoeg tablets(portable pc`s) gemaakt door Toshiba, Samsung,Fujitsu,IBM enz met linux versie zoals, Gentoo, Linux Suse, Mandrake, Ubuntu.. enz. Dit is ook geen succes.. maar praat hier dan ook over!!

  Je bent een slechte redacteur voor mij!!!

   1. Angelo -

    Lache hoor.. maar serieus nemen jullie reactie`s niet, laat staan dat je er op ingaat. AAP schijft toch wel waar ze zin in hebben. Als je zo graag nieuws verspreid, doe het dan juist!!

 2. Angelo -

  Bart, wat maak je er toch altijd een l*l verhaal van.

  MS heeft de laatste jaren zelf helemaal niets op de markt gebracht kwa tablets!! Derden hebben windows 7 op tablet gegooit!! Dus MS is geen verliezer.

  Je laaste stuk over Android klopt ook niet.. Honeycomb 3.1 werkt 100% op tablets.. daarvoor niet inderdaad!!

  Het een en ander kan verander als MS W8 klaar heeft… nou dat weet ik wel zeker, en jij ook..!!

  1. Danijel -

   Als we Microsoft aanduiden dan bedoelen we hun systeem, net zo goed als we Google zeggen, dan bedoelen we daarmee Android die door derde gemaakt wordt.

   Je opmerking over tablets met 3.1 erop snap ik niet zo :S

   1. Angelo -

    Nounou.. IOS en honeycomb zijn ontwikkeld voor op tablets, en de makers bieden deze ook aan aan fabrikanten om op tablets te plaatsen. Dit is Bij MS en Windows 7 niet het geval.. dus hun hoef je niet in jullie vergelijking mee te nemen!!

    In het laaste gedeelte van het artikel word er beweerd dat de android software nog niet deugt op tablets. En honeycomb 3.1 is volledig geoptimaliseerd en werkt 100% op tablets. Dus wat valt hier niet aan te snappen!!

   2. bartvuijk -

    Dit is Bij MS en Windows 7 niet het geval.. dus hun hoef je niet in jullie vergelijking mee te nemen!!

    Natuurlijk neem ik die wél mee, want er zíjn nu eenmaal Windows 7-tablets. Die een deel(tje) van de markt hebben. Zie ook mijn volgende artikel over een Dell tablet met W7 die net op de markt komt.

    En lang voordat de iPad het licht zag, waren Windowstablets zelfs de enige die er zo'n beetje waren. Ik heb er in 2004 al een in mijn handen gehad. 😉

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters