Androidtelefoon BlackBerry Priv in Engeland al te koop

De BlackBerry Priv, de eerste Androidtelefoon van de Canadese producent, is in Engeland in de verkoop gegaan. Het toestel, dat als meest opvallende kenmerk een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord heeft, kost aan de overkant van de zee 559 pond.

blackberry priv

Dat komt overeen met 777 euro. Ook in Amerika en thuisland Canada is de Priv in de winkels te krijgen. De telefoon is echter alleen nog voor te bestellen, het zal dus nog even duren voordat de eerste klanten hem ook daadwerkelijk in handen hebben. Het is nog onbekend wanneer het toestel in Nederland is te krijgen.

De Priv is al vele malen uitgelekt, en enkele keren min of meer officieel gepresenteerd door BlackBerry. Onder anderen door CEO John Chen van het bedrijf, die zich duidelijk nog geen raad wist met het nieuwe besturingssysteem. De overstap van het eigen BlackBerry 10 OS naar Android is ingegeven omdat er voor Android veel meer apps beschikbaar zijn. Op de Priv zijn Androidversies van alle belangrijke BlackBerry-apps voorgeïnstalleerd.

De telefoon heeft een 5,4-inch scherm met daaronder een flinterdun fysiek toetsenbordje, dat eronder schuift. De Priv heeft een 18-megapixelcamera en de smartphone loopt op een Snapdragon 808-processor. Priv staat vooral voor privacy, het kenmerkende verkoopargument van BlackBerry. Blijkbaar waarschuwt de telefoon zijn eigenaar als er op het toestel een veiligheidsrisico is, of een bedreiging van de privacy.

Met de overstap naar Android, en het behoud van de zaken waar BlackBerry ooit groot mee is geworden zoals het toetsenbord en de veilige apps, hoopt het Canadese bedrijf weer wat marktaandeel terug te winnen. Waarschijnlijk is het de laatste poging van BlackBerry om nog iets te betekenen op het gebied van hardware. Critici wijzen er al op dat de hoge prijs van het toestel deze plannen waarschijnlijk zal dwarsbomen.

Update op 27/10/2015 om 14:33 uur:

De BlackBerry Priv is inmiddels ook in Nederland te koop via Studentmobiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters