Androidtelefoon 'in beweging' vraagt straks geen pincode meer

Een Androidtelefoon die in beweging is, omdat de eigenaar het toestel in zijn zak heeft of in een tas, zal straks geen pincode of andere unlockmethode meer vragen. Deze mogelijkheid wordt binnenkort uitgerold naar smartphones die op Android 5.0 Lollipop lopen.

Trusted Places

Nu moet een eigenaar die zijn telefoon na een tijdje pakt, eerst het scherm unlocken met een pincode, een patroon, een scan van het gezicht of – in sommige toestellen – een vingerafdruk. Dat is straks niet meer nodig voor toestellen die ‘in beweging’ zijn. Zolang de accelerometer in de telefoon ‘voelt’ dat het in beweging is, heeft de eigenaar het kennelijk op zak en zal het lock er niet op gaan. Pas als de telefoon een tijdje in stilstand is, bijvoorbeeld omdat het aan een lader of op een tafel ligt, gaat het lock erop.

Google hoopt zo iets te doen tegen diefstal. Wie zijn telefoon even laat liggen op een tafeltje in een restaurant, hoeft niet bang te zijn dat dieven toegang krijgen tot alle inhoud van de telefoon. Die zal zelf op slot gaan.

Als een telefoon die van zijn lock af is, aan iemand anders wordt overhandigd, blijft het lock er ook af. De accelerometer kan niet zien wie het toestel vast heeft; het registreert uitsluitend of het toestel in beweging is. Bij gebruik is dat zo.

Deze nieuwe veiligheidsmaatregel wordt uitgerold naar Android 5.0-toestellen. Een update naar Google Play Store-versie 7.0.97 is noodzakelijk om de nieuwe mogelijkheid te kunnen gebruiken.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Anoniem -

  Beste Bart Vuijk,
  Zou je deze instelling ook weer uit kunnen zetten? Ik heb het per ongeluk aangezet en krijg het niet meer uitgeschakeld.
  Met vriendelijke groet.

 2. DjDaan111 -

  Dus (als ik telefoon zou jatten, doe ik natuurlijk niet) als ik iemand telefoon steel en blijf lopen dan gaat de pincode eraf en kan ik hem gaan gebruiken?

  1. Quasimodo -

   Nee, een gelockte phone blijft gelockt. Een unlockte phone blijft unlockt.

   Ik heb sowieso mijn telefoon nooit beveiligd. Als je hem kwijt bent kan hij altijd nog op afstand gelockt/gereset worden. Ik heb niets op mijn telefoon wat het daglicht niet kan verdragen.

   1. bartvuijk -

    Een app van een bank, toegang tot je google account met mogelijk wachtwoorden in je e-mail, ik weet genoeg dingen die ik zou willen beveiligen.

   2. Quasimodo -

    Mhah, ik stap er een beetje makkelijk overheen, je hebt natuurlijk gelijk ;). Waar het eigenlijk op neerkomt is dat ik de kans bijzonder klein acht om mijn toestel kwijt te raken. Daarnaast denk ik dat de meesten wel direct in de gaten hebben dat hun toestel weg is en tot actie over kunnen gaan. Zoals locken/resetten op afstand. Bankzaken doe ik sowieso niet met mijn phone. Ik denk dat de meeste dieven uit zijn op het toestel zelf en misschien nieuwsgierig zijn naar de mediacontent.

   3. Nathan Klumpenaar -

    Ik zie heel veel, vooral tienermeisjes, mensen met hun telefoon in de achterzak van hun broek. Vaak steekt de telefoon dan uit en beweeg je ook nog als je loopt. Dit maakt het voor zakkenrollers wel heel makkelijk

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters