Androidtelefoon 'in beweging' vraagt straks geen pincode meer

Een Androidtelefoon die in beweging is, omdat de eigenaar het toestel in zijn zak heeft of in een tas, zal straks geen pincode of andere unlockmethode meer vragen. Deze mogelijkheid wordt binnenkort uitgerold naar smartphones die op Android 5.0 Lollipop lopen.

Trusted Places

Nu moet een eigenaar die zijn telefoon na een tijdje pakt, eerst het scherm unlocken met een pincode, een patroon, een scan van het gezicht of – in sommige toestellen – een vingerafdruk. Dat is straks niet meer nodig voor toestellen die ‘in beweging’ zijn. Zolang de accelerometer in de telefoon ‘voelt’ dat het in beweging is, heeft de eigenaar het kennelijk op zak en zal het lock er niet op gaan. Pas als de telefoon een tijdje in stilstand is, bijvoorbeeld omdat het aan een lader of op een tafel ligt, gaat het lock erop.

Google hoopt zo iets te doen tegen diefstal. Wie zijn telefoon even laat liggen op een tafeltje in een restaurant, hoeft niet bang te zijn dat dieven toegang krijgen tot alle inhoud van de telefoon. Die zal zelf op slot gaan.

Als een telefoon die van zijn lock af is, aan iemand anders wordt overhandigd, blijft het lock er ook af. De accelerometer kan niet zien wie het toestel vast heeft; het registreert uitsluitend of het toestel in beweging is. Bij gebruik is dat zo.

Deze nieuwe veiligheidsmaatregel wordt uitgerold naar Android 5.0-toestellen. Een update naar Google Play Store-versie 7.0.97 is noodzakelijk om de nieuwe mogelijkheid te kunnen gebruiken.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DjDaan111 -

  Dus (als ik telefoon zou jatten, doe ik natuurlijk niet) als ik iemand telefoon steel en blijf lopen dan gaat de pincode eraf en kan ik hem gaan gebruiken?

  1. Quasimodo -

   Nee, een gelockte phone blijft gelockt. Een unlockte phone blijft unlockt.

   Ik heb sowieso mijn telefoon nooit beveiligd. Als je hem kwijt bent kan hij altijd nog op afstand gelockt/gereset worden. Ik heb niets op mijn telefoon wat het daglicht niet kan verdragen.

   1. bartvuijk -

    Een app van een bank, toegang tot je google account met mogelijk wachtwoorden in je e-mail, ik weet genoeg dingen die ik zou willen beveiligen.

   2. Quasimodo -

    Mhah, ik stap er een beetje makkelijk overheen, je hebt natuurlijk gelijk ;). Waar het eigenlijk op neerkomt is dat ik de kans bijzonder klein acht om mijn toestel kwijt te raken. Daarnaast denk ik dat de meesten wel direct in de gaten hebben dat hun toestel weg is en tot actie over kunnen gaan. Zoals locken/resetten op afstand. Bankzaken doe ik sowieso niet met mijn phone. Ik denk dat de meeste dieven uit zijn op het toestel zelf en misschien nieuwsgierig zijn naar de mediacontent.

   3. Nathan Klumpenaar -

    Ik zie heel veel, vooral tienermeisjes, mensen met hun telefoon in de achterzak van hun broek. Vaak steekt de telefoon dan uit en beweeg je ook nog als je loopt. Dit maakt het voor zakkenrollers wel heel makkelijk

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters