Androidtelefoon wordt sprekende vertaalmachine

Google heeft Google Translate voor Android in de Market gezet. Nu wordt ook Nederlands ondersteund, evenals een aantal andere nieuwe talen. Met Google Translate kun je een tekst inspreken, die vervolgens in een andere taal wordt omgezet en door het apparaat zelf wordt uitgesproken.

google translate

De vertalingen zijn nog verre van perfect, maar met wat creativiteit kun je je zo best verstaanbaar maken bij iemand die je eigen taal niet machtig is. Google Translate was al een tijdje beschikbaar in de Android Market, maar Nederlands werd nog niet ondersteund. Dat is nu wel zo.

De andere nieuwe talen die worden onderteund, zijn Brazilisch Portugees, Tsjechisch, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Mandarijn-Chinees, Pools, Russisch en Turks. Het programma is in staat om tekst te vertalen voor 63 talen. In zeventien talen kan tekst worden ingesproken in plaats van getypt, en 24 talen spreken de vertaalde tekst uit.

Het Nederlands valt in alle categorieën. De tekst kan worden ingetypt, maar ook gewoon ingesproken en het apparaat plaatst niet alleen de vertaalde tekst op het telefoonscherm, maar spreekt die ook zelf uit als je dat wilt. Tenminste, bij die 24 talen (waaronder Nederlands) die deze mogelijkheid hebben gekregen. Je kunt zo je eigen woorden terughoren in bijvoorbeeld Engels, Duits of Arabisch.

Aardige mogelijkheid is ook de Conversatie Mode. Daarmee is het mogelijk om met een buitenlandse gesprekspartner een gesprek te voeren, het werkt in twee talen waarbij je gesprekspartner steeds in zijn eigen taal kan antwoorden waarna ook die tekst weer in het Nederlands wordt omgezet (tekst en spraak). Als de software fouten maakt, of woorden verkeerd herkent, bestaat de mogelijkheid om dat woord eerst te verbeteren alvorens je het laat vertalen. De software geeft zelf alvast een aantal suggesties als je gaat verbeteren (bijvoorbeeld: boot moest dood zijn, en je krijgt dan een rijtje met woorden die op boot rijmen, waar dood tussen staat.)

Translate van Google is met al deze mogelijkheden een paar stappen verder dan de Siri-spraakherkenning op de iPhone 4S, die slechts een beperkt aantal talen ondersteunt; Nederlands is daar niet bij.

Bron: DailyMobile

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters