Androidtelefoons erg vaak stuk, hoge kosten voor de telco's

Telco’s wereldwijd hebben last van een onverwachte kostenpost aan smartphones die op Android lopen. Die apparaten worden vaak teruggebracht met een defect. De kosten van reparaties zijn torenhoog: de onderzoekers schatten zo’n twee miljard dollar per jaar.

android

De cijfers zijn afkomstig van WDS, dat wereldwijd reparatieteams heeft klaarzitten om de klachten te verhelpen. De anderhalf miljard euro (of twee miljard dollar) komt dus voor een belangrijk deel bij dit bedrijf terecht. Onder de klanten van WDS bevinden zich onder meer Vodafone, Orange en het Engelse Three.

Van alle hulp- en reparatieverzoeken die WDS ontvangt, wat er zo’n 600.000 per jaar zijn, is veertien procent afkomstig van de eigenaar van een Androidtelefoon. Elf procent van de hulpverzoeken gaat over een defecte Windows Phone, zeven procent voor een iPhone en zes procent voor een BlackBerry.

WDS analyseert dat de fragmentatie van Android, dat in vele versies op vele toestellen staat, goeddeels verantwoordelijk is voor de defecten in deze toestellen. Vooral om die reden zouden Androidtelefoons veel hoger dan het gemiddelde scoren met defecten.

Toch meldt vice-president marketing van WDS Tim Deluca-Smith dat de analyses van WDS niet hebben uitgewezen dat Android op zich niet zou voldoen. In het OS zijn geen fouten aangetroffen. ”De openheid van het platform heeft het ecosysteem van Android in staat gesteld om fenomenaal te groeien, in een fenomenaal tempo, en dit succes biedt uitdagingen”, zegt hij in een verklaring.

Vooral de introductie van goedkope hardwarecomponenten zou zorgen voor defecte Androidtoestellen, plus de grote varieteit aan software-aanpassingen die fabrikanten aan Android hebben toegevoegd. Die schillen werken lang niet allemaal even vlekkeloos.

Hierdoor is Android op bijna geen enkel toestel hetzelfde. WDS adviseert dat telco’s Androidtoestellen gedegen testen voordat zij ze in hun aanbod opnemen. Op die manier wordt het risico geminimaliseerd dat ze stukgaan. Ook raadt WDS telco’s aan om het publiek beter voor te lichten over de mogeijkheden en het gebruik van een smartphone. Iets wat Vodafone Nederland inmiddels heeft gedaan.

Bron: Fierce Wireless

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters