'Androidtelefoons gaan het vaakst kapot'

Androidtelefoons gaan van alle smartphones het vaakst kapot. De BlackBerry’s zijn veruit het stevigst. Dat blijkt uit een telling die servicebureau WDS in Engeland heeft bijgehouden. WDS is een soort Dynafix, een bedrijf dat mobiele telefoons repareert.

iPhone stuk

Van alle telefoons die WDS het afgelopen jaar binnenkreeg, was veertien procent een Androidtoestel. Die waren daarmee in de meerderheid ten opzichte van apparaten met andere besturingssystemen.

Op de tweede plaats komen Windows Phone 7-toestellen. Die waren goed voor negen procent van de reparatieverzoeken. Op de voet gevolgd door de iPhone (8 procent) en op grote afstand door de BlackBerry (3,7 procent).

Een simpele optelling wijst uit dat featurephones nog steeds zwaar in de meerderheid zijn qua reparaties.

WDS repareerde 600.000 toestellen in vier werelddelen. Het internationaal opererende bedrijf levert reparatiediensten aan meer dan honderd telefoonbedrijven.

Een woordvoerder van WDS vermoedt dat de slechte prestaties van Android-telefoons te maken hebben met het gegeven dat er heel veel fabrikanten telefoons met dit besturingssysteem ontwikkelen. Goedkoop in dit segment blijkt nogal eens duurkoop te zijn, meent WDS. Slechte hardware levert uiteindelijk zowel de telco als de klant meer kosten op dan een duurder, goed toestel. WDS ziet met enige bezorgdheid Androidtoestellen voor prijzen onder de honderd dollar op de markt komen. Die kunnen nooit goed zijn, is min of meer het verhaal van de reparateur. Telco’s kunnen die beter niet opnemen in hun aanbod, luidt het advies.

De hardware die stuk ging, waren voornamelijk schermproblemen, knopjes die het niet meer deden en sommige apparaten hadden problemen met de microfoons of de accu.

Bron: WDS, WM Power User

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartb -

  Ik werk in een telefoonshop, en geen enkel toestel zit zo slecht in elkaar als de blackberry.. knopjes die niet werken, scherm wat kapot is, software wat niet werkt.. en dan stuur je hem op ter reparatie, ja meneer/mevrouw dat duurt wel 6/8 weken voordat je em terug hebt.. kutdingen

 2. Quintin -

  Ik vind het een beetje een rare vergelijking.
  Er wordt gesproken over iPhones en Blackberries, beide merken. En dat wordt vergeleken met een OS als Android. Segmenteer dit dan ook weer in merken als samsung, htc, lg e.d. Dan zul je denk ik zien dat deze merken het beter doen dan wat hieruit blijkt. Want zoals het artikel al aangeeft, het zijn vooral de onbekende merken die toevallig android draaien.

  Maar achja, niemand is perfect.:Y

  1. bartvuijk -

   Volmondig mee eens. Het OS zegt niet veel over de hardware en de gevoeligheid voor defecten. Het OS stelt hooguit wat minimumeisen aan de telefoon. ze hadden beter op merk kunnen onderzoeken, maar ik vermoed dat dat te gevoelig ligt.

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters