'Androidtelefoons gaan het vaakst kapot'

Androidtelefoons gaan van alle smartphones het vaakst kapot. De BlackBerry’s zijn veruit het stevigst. Dat blijkt uit een telling die servicebureau WDS in Engeland heeft bijgehouden. WDS is een soort Dynafix, een bedrijf dat mobiele telefoons repareert.

iPhone stuk

Van alle telefoons die WDS het afgelopen jaar binnenkreeg, was veertien procent een Androidtoestel. Die waren daarmee in de meerderheid ten opzichte van apparaten met andere besturingssystemen.

Op de tweede plaats komen Windows Phone 7-toestellen. Die waren goed voor negen procent van de reparatieverzoeken. Op de voet gevolgd door de iPhone (8 procent) en op grote afstand door de BlackBerry (3,7 procent).

Een simpele optelling wijst uit dat featurephones nog steeds zwaar in de meerderheid zijn qua reparaties.

WDS repareerde 600.000 toestellen in vier werelddelen. Het internationaal opererende bedrijf levert reparatiediensten aan meer dan honderd telefoonbedrijven.

Een woordvoerder van WDS vermoedt dat de slechte prestaties van Android-telefoons te maken hebben met het gegeven dat er heel veel fabrikanten telefoons met dit besturingssysteem ontwikkelen. Goedkoop in dit segment blijkt nogal eens duurkoop te zijn, meent WDS. Slechte hardware levert uiteindelijk zowel de telco als de klant meer kosten op dan een duurder, goed toestel. WDS ziet met enige bezorgdheid Androidtoestellen voor prijzen onder de honderd dollar op de markt komen. Die kunnen nooit goed zijn, is min of meer het verhaal van de reparateur. Telco’s kunnen die beter niet opnemen in hun aanbod, luidt het advies.

De hardware die stuk ging, waren voornamelijk schermproblemen, knopjes die het niet meer deden en sommige apparaten hadden problemen met de microfoons of de accu.

Bron: WDS, WM Power User

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartb -

  Ik werk in een telefoonshop, en geen enkel toestel zit zo slecht in elkaar als de blackberry.. knopjes die niet werken, scherm wat kapot is, software wat niet werkt.. en dan stuur je hem op ter reparatie, ja meneer/mevrouw dat duurt wel 6/8 weken voordat je em terug hebt.. kutdingen

 2. Quintin -

  Ik vind het een beetje een rare vergelijking.
  Er wordt gesproken over iPhones en Blackberries, beide merken. En dat wordt vergeleken met een OS als Android. Segmenteer dit dan ook weer in merken als samsung, htc, lg e.d. Dan zul je denk ik zien dat deze merken het beter doen dan wat hieruit blijkt. Want zoals het artikel al aangeeft, het zijn vooral de onbekende merken die toevallig android draaien.

  Maar achja, niemand is perfect.:Y

  1. bartvuijk -

   Volmondig mee eens. Het OS zegt niet veel over de hardware en de gevoeligheid voor defecten. Het OS stelt hooguit wat minimumeisen aan de telefoon. ze hadden beter op merk kunnen onderzoeken, maar ik vermoed dat dat te gevoelig ligt.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters