Androidtelefoons met Intelprocessoren volgend jaar te verwachten

Intel meldt dat volgend jaar de eerste op Intel-processoren gebaseerde Androidtelefoons op de markt zullen verschijnen.

Intel logoDie verwachting is uitgesproken door Intel-directeur aul Otellini. In de eerste helft van volgend jaar gaat dit gebeuren, meldde hij.

Momenteel lopen alle mobiele telefoons met Android op ARM-processoren, die veel zuiniger zijn dan de CPU’s van Intel. Maar dat gaat volgens Otellini dus veranderen.

Otellini meldde dat de chip die in de Androidtelefoons te vinden zal zijn, de codenaam Medfield heeft en is gebaseerd op de PC-architectuur van Intel.

Tijdens de presentatie van Otellini verscheen ook Android-baas Andy Rubin van Google op het podium. Hij onderstreepte de overeenkomst tussen Google en Intel.

In een interview na de presentatie meldde Otellini dat verschillende telefoonfabrikanten wereldwijd de Medfieldprocessoren in hun Android-line-up van 2012 gaan inbouwen. Toen Otellini gevraagd werd waarom het Intel nu zou lukken om de smartphonemarkt te bestormen na jaren van mislukte pogingen, zei hij: ”We hebben het eindelijk voor elkaar.”

Otellini legde uit dat het een tijd heeft geduurd om chips te bouwen voor het mobiele ecosysteem. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Intel samen met Nokia op Intelchips gebaseerde Nokia’s zou gaan verkopen dit jaar. Maar nadat Nokia het door beide bedrijven ontwikkelde MeeGo in de steek liet en verder ging met op ARM gebaseerde Windows Phone 7-toestellen, was Intel ineens zijn grootste klant kwijt.

Intel is de grootste chipmaker ter wereld, maar op de mobiele markt heeft het bedrijf nog niets voor elkaar gekregen. De Intelchips zijn te zwaar en te energieslurpend om van nut te zijn in lichte mobiele apparaten zoals smartphones. Die problemen zijn echter opgelost, beweert Intel. Die volgend jaar de concurrentie met ARM aan wil gaan op de mobiele markt.

Rubin showde alvast een prototype van een op Medfield gebaseerde smartphone. Het had een groot 4-inch sherm en was iets minder dan een centimeter dik. Het zou goed kunnen zijn dat het toestel door Google zelf is ontwikkeld, in eigen huis, wellicht door Motorola dat onderdeel vormt van Google.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters