Androidtelefoons met Intelprocessoren volgend jaar te verwachten

Intel meldt dat volgend jaar de eerste op Intel-processoren gebaseerde Androidtelefoons op de markt zullen verschijnen.

Intel logoDie verwachting is uitgesproken door Intel-directeur aul Otellini. In de eerste helft van volgend jaar gaat dit gebeuren, meldde hij.

Momenteel lopen alle mobiele telefoons met Android op ARM-processoren, die veel zuiniger zijn dan de CPU’s van Intel. Maar dat gaat volgens Otellini dus veranderen.

Otellini meldde dat de chip die in de Androidtelefoons te vinden zal zijn, de codenaam Medfield heeft en is gebaseerd op de PC-architectuur van Intel.

Tijdens de presentatie van Otellini verscheen ook Android-baas Andy Rubin van Google op het podium. Hij onderstreepte de overeenkomst tussen Google en Intel.

In een interview na de presentatie meldde Otellini dat verschillende telefoonfabrikanten wereldwijd de Medfieldprocessoren in hun Android-line-up van 2012 gaan inbouwen. Toen Otellini gevraagd werd waarom het Intel nu zou lukken om de smartphonemarkt te bestormen na jaren van mislukte pogingen, zei hij: ”We hebben het eindelijk voor elkaar.”

Otellini legde uit dat het een tijd heeft geduurd om chips te bouwen voor het mobiele ecosysteem. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Intel samen met Nokia op Intelchips gebaseerde Nokia’s zou gaan verkopen dit jaar. Maar nadat Nokia het door beide bedrijven ontwikkelde MeeGo in de steek liet en verder ging met op ARM gebaseerde Windows Phone 7-toestellen, was Intel ineens zijn grootste klant kwijt.

Intel is de grootste chipmaker ter wereld, maar op de mobiele markt heeft het bedrijf nog niets voor elkaar gekregen. De Intelchips zijn te zwaar en te energieslurpend om van nut te zijn in lichte mobiele apparaten zoals smartphones. Die problemen zijn echter opgelost, beweert Intel. Die volgend jaar de concurrentie met ARM aan wil gaan op de mobiele markt.

Rubin showde alvast een prototype van een op Medfield gebaseerde smartphone. Het had een groot 4-inch sherm en was iets minder dan een centimeter dik. Het zou goed kunnen zijn dat het toestel door Google zelf is ontwikkeld, in eigen huis, wellicht door Motorola dat onderdeel vormt van Google.

Bron: Venturebeat

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters