De strijd aan met Google en Apple: bedenker Android toont high-end flagship killer

Andy Rubin, de bedenker van Android, komt binnenkort met zijn eigen high-end vlaggenschip. Daarmee wil hij de strijd aan gaan met de iPhone en de Google Pixel.

Andy Rubin: bedenker Android

Essential Products bedenker AndroidAndy Rubin ken je waarschijnlijk als een van de bedenkers van Android. De software werd aanvankelijk ontwikkeld voor digitale camera’s. Al snel werd de focus verplaatst naar smartphones. In 2005 nam Google het bedrijf over en in 2007 werd Android officieel geïntroduceerd. Nu, tien jaar later, domineert het besturingssysteem de markt. Rubin is van plan om een belangrijke speler te gaan worden, met zijn nieuwe bedrijf Essential Products. De bedenker van Android wil direct de strijd aan gaan met luxe vlaggenschepen zoals de Google Pixel en de iPhone.

Essential vlaggenschip

Dat gaat Essential Products doen met een vlaggenschip met het modelnummer Essential FIH-PM1. Althans, dat model dook twee maanden geleden op in een benchmarktest. Daaruit bleek dat het om een high-end Android smartphone gaat. Onder de motorkap zit de Snapdragon 835, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. Het pakketje wordt afgemaakt met een 5.5-inch drukgevoelig scherm. De specificaties kunnen natuurlijk nog veranderd worden, maar het lijkt een indrukwekkend toestel te gaan worden.

Voorproefje

Maar hoe gaat het vlaggenschip er uit zien? Daar kregen we gisteren al een gedeeltelijk antwoord op. Andy Rubin plaatste namelijk een foto van het toestel op Twitter. Helaas is slechts een klein stukje van de Essential smartphone te zien. De foto bevestigd dat de smartphone op Android draait. Daarnaast kun je duidelijk de zeer dunne schermranden zien, met een ronde afwerking. In de bijbehorende tweet spreekt Rubin zijn vertrouwen uit. Hij is tevreden met de vooruitgang en kan er naar eigen zeggen niet op wachten dat meer mensen met het toestel aan de slag kunnen.

Onthulling

Het is helaas nog niet duidelijk wanneer Essential Products het vlaggenschip gaat onthullen. Investeerders hebben in ieder geval vertrouwen in het project, zo blijkt uit de grote namen die Rubin’s nieuwe bedrijf steunen. Softbank stapte overigens onlangs uit het bootje met $100 miljoen, maar binnen korte tijd werd er een vervangende investeerder gevonden. Maar is het genoeg om in zo’n verzadigde markt indruk te maken? Huidige grote spelers worstelen met teruglopende verkopen.

 

Bron: @Arubin via AndroidCentral

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters