Andy Rubin geeft interessant interview rondom Android

Andy Rubin, toch wel gezien als het hoofd van Android, heeft een interessant interview gegeven over het platform. Hier wordt onder andere de toekomst van Android en de positie van Windows Phone 7 besproken.

Andy Rubin

Andy Rubin is eigenlijk Vice President Engineering bij Google, maar officieus wordt hij ook wel gezien als het hoofd van Android, wat hij overigens ook was eerst. Rubin heeft dan ook een interview gegeven omtrent Android, waarin een aantal interessante zaken naar voren komen, vooral over de toekomst van Android. Rubin zegt vooral trots te zijn op de strategie rond Android, en noemt ook de prima integratie van het web en multi-tasking als sterke punten van het systeem.

De meest interessante delen van het interview gingen echter over de toekomst. Zo zegt Rubin dat hij in het verleden vond dat Android nog niet helemaal af was en er dus updates nodig waren om het platform compleet te maken; vandaar ook de snelle opvolging van updates achter elkaar. En hoewel Rubin niet zegt dat updates nu minder snel achter elkaar zullen volgen, zegt hij wel dat alle updates die nu nog komen gedreven zijn door innovatie. Daarbij merkt hij ook op dat producenten de updates uiteindelijk sneller zullen integreren omdat klanten daarom vragen, waar niet ons hele team het mee eens is, zoals te lezen valt in onze recente blog. Op een vraag over de volgende versie van Android, genaamd Gingerbread, zegt Rubin dat er in de toekomst meer gekeken zal worden naar social networking, games en nog betere integratie van het internet, inclusief html5. Ook is Rubin zeker dat flash uiteindelijk beter geïntegreerd gaat worden en zeker niet zal verdwijnen.

Ook over Windows Phone 7, waar Micorosoft maandag mee op de proppen zal komen, liet Rubin zijn mening los. Volgens de man ziet het er mooi uit, maar is het simpelweg niet nodig. Rubin is wel voor keuze en concurrentie, maar denkt dat de markt nu wel verzadigd is en dat alle handige functies die niet door Android geboden worden wel ergens anders te vinden.

Bron: PC Mag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go EX Raid Battles

Dit gaat er nu veranderen in Pokémon Go lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters