Andy Rubin geeft interessant interview rondom Android

Andy Rubin, toch wel gezien als het hoofd van Android, heeft een interessant interview gegeven over het platform. Hier wordt onder andere de toekomst van Android en de positie van Windows Phone 7 besproken.

Andy Rubin

Andy Rubin is eigenlijk Vice President Engineering bij Google, maar officieus wordt hij ook wel gezien als het hoofd van Android, wat hij overigens ook was eerst. Rubin heeft dan ook een interview gegeven omtrent Android, waarin een aantal interessante zaken naar voren komen, vooral over de toekomst van Android. Rubin zegt vooral trots te zijn op de strategie rond Android, en noemt ook de prima integratie van het web en multi-tasking als sterke punten van het systeem.

De meest interessante delen van het interview gingen echter over de toekomst. Zo zegt Rubin dat hij in het verleden vond dat Android nog niet helemaal af was en er dus updates nodig waren om het platform compleet te maken; vandaar ook de snelle opvolging van updates achter elkaar. En hoewel Rubin niet zegt dat updates nu minder snel achter elkaar zullen volgen, zegt hij wel dat alle updates die nu nog komen gedreven zijn door innovatie. Daarbij merkt hij ook op dat producenten de updates uiteindelijk sneller zullen integreren omdat klanten daarom vragen, waar niet ons hele team het mee eens is, zoals te lezen valt in onze recente blog. Op een vraag over de volgende versie van Android, genaamd Gingerbread, zegt Rubin dat er in de toekomst meer gekeken zal worden naar social networking, games en nog betere integratie van het internet, inclusief html5. Ook is Rubin zeker dat flash uiteindelijk beter geïntegreerd gaat worden en zeker niet zal verdwijnen.

Ook over Windows Phone 7, waar Micorosoft maandag mee op de proppen zal komen, liet Rubin zijn mening los. Volgens de man ziet het er mooi uit, maar is het simpelweg niet nodig. Rubin is wel voor keuze en concurrentie, maar denkt dat de markt nu wel verzadigd is en dat alle handige functies die niet door Android geboden worden wel ergens anders te vinden.

Bron: PC Mag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters