Andy Rubin: “Minder Android-releases, maar niet minder segmentatie”

Gizmodo heeft in een interview met Android-hoofd Andy Rubin een aantal interessante feiten losgekregen. Wat vooral opviel is dat Google de segmentatie-problemen juist niet gaat oplossen.

Andy Rubin

Een aantal maanden geleden kwam op All About Phones al een keer in het nieuws dat Android Froyo de segmentatieproblemen van het Android OS zou oplossen. Inmiddels is Froyo uitgebracht en hadden we niet veel meer gehoord op dit gebied, totdat Gizmodo een interview deed met het hoofd van Android bij Google, Andy Rubin. Rubin zegt dat hij geen dictator is en dus niet zelf achter de weelde aan verschillende beschikbare Android-versies aan gaat. “Op de platform-laag is het nog steeds compatibel dus de applicaties uit de Android Market zullen nog steeds op het platform draaien maar ja, ze moeten kijken hoe snel ze hun verschillende differentiërende functies op de basis kunnen maken en dat is de race, ” aldus Rubin. Op de vraag of ze iets gaan doen aan het feit dat je met een oudere versie niet alle applicaties uit de Android Market kunt draaien zei Rubin: “Er zijn applicaties geschreven voor Vista, zoals Photoshop CS5 niet op Windows 3.1 draait. Het is gewoon een feit, niets nieuws hier. Zo is het altijd geweest.” Daarbij vermeldde de man wel dat de updatesnelheid wat omlaag zou gaan en dat hij mikt op een versie in mei en eentje in oktober. Producenten zullen echter zelf de updates moeten bijbenen of ervoor kiezen om hun toestellen niet te updaten en dus hun gebruikers in de steek te laten.

Andere dingen die Rubin vertelde is dat hij het er wel mee eens is dat het standaard Android-toetsenbord niet helemaal perfect is en dat ze daar waarschijnlijk wel iets aan gaan doen. Ook vertelde Rubin dat Google niet lang van te voren plant wat er in de nieuwe Android-versies terecht komt maar dat features die op dat moment interessant lijken er gewoon ingestopt worden. Verder zei hij dat de recente problemen omtrent patenten niet te vermijden zijn en dat dat voor elk platform geldt. Tot slot wist Rubin nog te vertellen dat de komende zes maanden van Android ‘mindblowing’ zullen zijn en dat hij het platform op lange termijn veel breder ziet dan voor alleen smartphones en tablets.

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters