Nintento stelt mobiele Animal Crossing uit, maar hoe gaat het met Super Mario Run?

Animal Crossing

Nintendo heeft gisteren helaas bekend gemaakt dat de mobiele variant van Animal Crossing opnieuw is uitgesteld. Maar hoe gaat het eigenlijk met Super Mario Run?

Super Mario Run

Nintendo deed eind vorig jaar dan toch wat men jarenlang onmogelijk achtte: Mario kwam naar mobiele telefoons. Super Mario Run was een feit. De verslavende platformer vond eerst zijn weg naar iOS. Voor €10 kunnen spelers allerlei levels doorspringen, of racen tegen hun vrienden. Helaas verliep het begin van Nintendo’s mobiele strategie niet helemaal vlekkeloos. Super Mario Run was niet zo’n groot succes als men had verwacht, en twee andere mobiele titels die in de heft van vorig jaar zouden uitkomen werden uitgesteld.

Animal Crossing

De eerste daarvan, Fire Emblem: Heroes, komt aankomende donderdag op zowel Android als iOS uit. Het gaat om een turn-based strategie spelletje dat vooral in Japan erg populair is op de handhelds van Nintendo. Het spelletje komt dus eerder op Android uit dan Super Mario Run. Fans van Animal Crossing moeten helaas nog langer wachten dan in de eerste instantie beloofd werd. Tegenover aandeelhouders maakte de Japanse gamefabrikant gisteren duidelijk dat de nog naamloze Animal Crossing game tot het volgende financiële jaar is uitgesteld. Dat klinkt dan weer extremer dan het hoeft te zijn: het volgende financiële jaar loopt van april dit jaar tot maart volgend jaar. Een exacte releasedatum werd helaas niet genoemd, maar de kans is groot dat het spel zeer binnenkort uitkomt.

Financiele prestaties

Helaas heeft Nintendo niet de verkoopcijfers van Super Mario Run gedeeld. Juist nu het een nieuwe stap is voor de gamegigant is het interessant om te zien hoe het loopt. Het Japanse bedrijf deelde wel zijn financiële resultaten van het afgelopen kwartaal. Het bedrijf behaalde een nettowinst van 64.7 miljard yen, wat neerkomt op $569 miljoen. De topscoorders van het afgelopen kwartaal zijn allerminst een grote verrassing. Dat zijn natuurlijk de twee nieuwe Pokémon Games voor de 3DS, Pokémon Sun en Pokémon Moon. Daarvan werden in totaal bijna 15 miljoen exemplaren verkocht.

Bron: TheVerge

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters