Zo speel je Animal Crossing: Pocket Camp nu al op Android en iOS

Nintendo heeft eindelijk Animal Crossing: Pocket Camp onthuld. De populaire franchise komt eind november naar je smartphone of tablet, maar in dit artikel leggen we je uit hoe je het spel nu al kunt spelen!

Animal Crossing: Pocket Camp

Eind volgende maand komt Animal Crossing: Pocket Camp uit, de volgende mobiele game van Nintendo. Waar de Japanse fabrikant een aantal jaar geleden smartphones volledig links liet liggen, is het bedrijf nu een andere koers gaan varen. Het is niet de eerste keer, ooit runde Nintendo zelfs sekshotels. Daarover kun je hier meer lezen.

Maar goed, terug naar Animal Crossing. In de langlopende reeks kunnen spelers in een kleurrijke wereld hun eigen huisje inrichten. Je komt in een stadje te wonen, waar je langzamerhand de inwoners leert kennen. Ondertussen pluk je appels, verkoop je gevangen vissen en help je wat vrienden. Het klinkt als hersenloos werk, maar dat is juist het punt van Animal Crossing: je verliezen in rustgevende doch verslavende gameplay.

Animal Crossing: Pocket Camp downloaden

Juist daarom past de succesformule van Animal Crossing zo goed bij mobiele games. In de spellen loopt de tijd namelijk real-time door. Is het bij jou avond? Dan is het in het spel ook avond. Het zijn dus games die je tussendoor speelt, door de hele dag heen. In de avond kun je immers weer andere dingen doen dan overdag.

Nintendo heeft afgelopen week de mobiele versie van Animal Crossing onthuld, Animal Crossing: Pocket Camp. Het spelletje komt pas eind november wereldwijd uit, maar in Australië kunnen gebruikers al met het spelletje aan de slag. Zie het als een grote beta, maar dan met een volledige game.

Want daarin weet Animal Crossing: Pocket Camp te verrassen: de compleetheid. Waar Super Mario Run een zwaar versimpelde versie van de Mario-games is, kun je in de nieuwste mobiele game van Nintendo van alles doen. Daarmee is het echt een volle speelervaring, een rijke wereld te ontdekken.

Animal Crossing: Pocket Camp op Android installeren

Meer over de game kun je hier checken. Wat we je in dit artikel uit gaan leggen, is hoe je Animal Crossing: Pocket Camp nu al kunt spelen op Android en iOS. We beginnen met Android. Je kunt het installatiebestand van Animal Crossing: Pocket Camp via deze veilige link downloaden. Australische gebruikers zijn zo vriendelijk geweest om het bestand te delen.

Animal Crossing: Pocket Camp downloaden

Vervolgens ga je naar de instellingen van je smartphone. Onder beveiliging moet je aanvinken dat apps van onbekende bronnen geïnstalleerd kunnen worden. De kans is groot dat je dit al een keer gedaan hebt, dan staat er al een vinkje. Nu kun je het gedownloade apk-bestand openen en installeren. Het bestand zal net zoals spellen uit de Play Store als het goed is gewoon updaten, dus dat is mooi meegenomen.

Animal Crossing: Pocket Camp op iOS installeren

Ook op iOS kun je stiekem nu al de nieuwe game van Nintendo uitproberen. Het proces is echter helaas iets ingewikkelder dan met Android. Ga eerst naar de instellingen van je smartphone of tablet, en kies voor het uitloggen van je iTunes-account. Open nu de App Store, kies een gratis willekeurig spel, en probeer het te downloaden.

Nu zal de App Store je vragen om in te loggen. Kies ervoor om een nieuwe Apple ID aan te maken. Nu is het belangrijk dat je een email-adres invult, dat je nog niet voor een Apple ID hebt gebruikt. Denk aan je spammail, of maak snel een nieuw Gmail-adres aan.

Animal Crossing: Pocket Camp downloaden

Na het kiezen van je wachtwoord is het tijd om een land te selecteren. Animal Crossing: Pocket Camp is enkel in Australië beschikbaar, dus dat is je enige optie als je het spelletje wil spelen. Vul verder je informatie in, en kies bij je betaalmode voor “None”. Vervolgens wordt om een adres gevraagd. Vul dan een willekeurig Australisch adres in, bijvoorbeeld van een hotel. Gefeliciteerd, je kunt nu Animal Crossing: Pocket Camp installeren. Daarna kun je weer inloggen op je normale account.

Helaas kleven er ook wat nadelen aan deze methodes. Zo kun je bijvoorbeeld nog niet in-app aankopen doen, omdat je niet uit Australië komt. Daar valt mee te leven, zou je zeggen. Bovendien kun je nog geen Nintendo-account koppelen, omdat jouw account waarschijnlijk aan Nederland gekoppeld zit. Daardoor kun je progressie dus niet online opslaan.

Nintendo heeft eindelijk Animal Crossing: Pocket Camp onthuld. De populaire franchise komt eind november naar je smartphone of tablet, maar in dit artikel leggen we je uit hoe je het spel nu al kunt spelen!

Als het goed is, en dat is niet honderd procent duidelijk, kun je eind november gewoon de Nederlandse versie downloaden en verder spelen. Zo werkte het in ieder geval wel bij de vorige mobiele games van Nintendo. We gaan het eind november in ieder geval ontdekken. Check hier wat je van Animal Crossing: Pocket Camp kunt verwachten, of lees welke nieuwe Pokémon je nu in Pokémon Go kunt vangen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters