‘Veel animo voor iPhone 7’

iPhone 7De iPhone 7 is sinds vandaag in telefoonwinkels in Nederland verkrijgbaar. Op het nieuwe toestel van Apple kwam weliswaar wat kritiek, maar uit een rondgang van AllAboutPhones.nl langs een aantal winkels ontstaat een ander beeld. Bij veel winkels blijkt er namelijk veel animo voor de nieuwste smartphone van Apple te zijn.

MediaMarkt Apeldoorn

“Die gaat heel goed. Die gaat supergoed zelfs”, zegt vestigingsdirecteur Peter van den Maagdenberg van MediaMarkt Apeldoorn over de eerste verkoopdag tegen AllAboutPhones.nl. “Ik had gehoopt dat ik een paar meer telefoons geleverd zou krijgen dan ik er nu heb gehad. Het gaat namelijk zo goed, dat ik verwacht vanavond van mijn voorraad af te zijn. Vanmorgen stonden zelfs mensen te wachten voor de deur. Dat verbaast me een beetje, want je zag daar toch een afname in. Vroeger zag je die rijen heel erg, met de eerste iPad bijvoorbeeld. Maar daarna nam dat toch een beetje af. Maar vanochtend stonden er toch een man of 30 voor de deur, waarvan een groot aantal in een hoopje naar binnengingen om als eerste bij de telefoon te zijn. Dus de eerste uren hadden wij het behoorlijk druk.”

GSM Place Den Bosch

Bij de GSM Place in Den Bosch waren er nog geen iPhones binnengekomen. Wel was de interesse al duidelijk zichtbaar: “Ik heb ze nog niet binnen, maar ik heb al zo’n 10 tot 15 mensen in de winkel gehad die vroegen naar de iPhone 7. Dat is in mijn winkel erg veel, zeker meer dan de gemiddelde smartphone. Ik denk bovendien dat er komende week misschien wel nog meer gevraagd gaat worden naar de iPhone 7. Mensen weten namelijk dat ik ze straks op voorraad heb”, vertelt een verkoper.

Phone House Leek

Ook bij de Phone House in Leek, een dorp van 6.000 inwoners, is het toestel erg populair. “Wij hebben er inmiddels al zes of zeven verkocht. Dat is voor ons filiaal veel. De eerste voorraad is daarmee ook bijna op. Morgen komen er misschien wat nieuwe toestellen bij en ik denk ook dat de interesse morgen wel zal aanhouden. De populariteit van de iPhone 7 is ongeveer vergelijkbaar met die van de iPhone 6”, aldus een medewerker van de telefoonwinkel.

BelCompany Beverwijk

Alleen bij BelCompany in Beverwijk verloopt de verkoop van de nieuwe Apple-smartphone stug, zo vertelt een medewerker ons. “Ik denk dat dat aan het design ligt”, vertelt hij. “Aan het design is namelijk vrijwel niets veranderd. En dat is toch het belangrijkste. Wat betreft die nieuwe functies: ach, het overgrote merendeel van de kopers gebruikt alleen WhatsApp, Facebook en Mail. Het gaat vooral om de status: mensen willen dat anderen zien dat ze de nieuwste iPhone hebben. De iPhone 6 zag er heel anders uit dan zijn voorganger. Die deed het dan ook makkelijk vijf keer beter dan de iPhone 7.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hansz -

  Het waren hoofdzakelijk de nieuwssites die negatief waren en niet de gemiddelde consument. Jullie staan daar nooit bij stil omdat de meeste nieuwssites alles klakkeloos van elkaar overnemen en graag op iets negatiefs blijven doorzagen. Wat jullie een gebrek vinden daar staat de gemiddelde consument niet eens bij stil.

 2. daejji -

  De iPhone heeft dan ook een groep loyale gebruikers en ze verkopen altijd stabiel bizar veel toestellen.
  Mijn iPhone 6 doet het nog goed genoeg, dus ik denk dat ik volgend jaar kijk waar ze mee komen.
  Zitten sommige haters er toch weer naast die al sinds 2008 beweren dat de “hype” voorbij is en Apple in elkaar gaat zakken.
  Het is inmiddels 2016 en ze verkopen nog steeds miljoenen.

Geheime wapen Huawei P11 gedemonstreerd: iPhone X-kopie lees verder

Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X lees verder

Sony Xperia

Foto Sony Xperia X2 onthult gloednieuwe design van Sony: dunne schermranden lees verder

Samsung Galaxy S9

Haarscherpe renders tonen Samsung Galaxy S9 lees verder

Apple iPhone X 3D-sensor

‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’ lees verder

Lenovo P2

Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters