‘Veel animo voor iPhone 7’

iPhone 7De iPhone 7 is sinds vandaag in telefoonwinkels in Nederland verkrijgbaar. Op het nieuwe toestel van Apple kwam weliswaar wat kritiek, maar uit een rondgang van AllAboutPhones.nl langs een aantal winkels ontstaat een ander beeld. Bij veel winkels blijkt er namelijk veel animo voor de nieuwste smartphone van Apple te zijn.

MediaMarkt Apeldoorn

“Die gaat heel goed. Die gaat supergoed zelfs”, zegt vestigingsdirecteur Peter van den Maagdenberg van MediaMarkt Apeldoorn over de eerste verkoopdag tegen AllAboutPhones.nl. “Ik had gehoopt dat ik een paar meer telefoons geleverd zou krijgen dan ik er nu heb gehad. Het gaat namelijk zo goed, dat ik verwacht vanavond van mijn voorraad af te zijn. Vanmorgen stonden zelfs mensen te wachten voor de deur. Dat verbaast me een beetje, want je zag daar toch een afname in. Vroeger zag je die rijen heel erg, met de eerste iPad bijvoorbeeld. Maar daarna nam dat toch een beetje af. Maar vanochtend stonden er toch een man of 30 voor de deur, waarvan een groot aantal in een hoopje naar binnengingen om als eerste bij de telefoon te zijn. Dus de eerste uren hadden wij het behoorlijk druk.”

GSM Place Den Bosch

Bij de GSM Place in Den Bosch waren er nog geen iPhones binnengekomen. Wel was de interesse al duidelijk zichtbaar: “Ik heb ze nog niet binnen, maar ik heb al zo’n 10 tot 15 mensen in de winkel gehad die vroegen naar de iPhone 7. Dat is in mijn winkel erg veel, zeker meer dan de gemiddelde smartphone. Ik denk bovendien dat er komende week misschien wel nog meer gevraagd gaat worden naar de iPhone 7. Mensen weten namelijk dat ik ze straks op voorraad heb”, vertelt een verkoper.

Phone House Leek

Ook bij de Phone House in Leek, een dorp van 6.000 inwoners, is het toestel erg populair. “Wij hebben er inmiddels al zes of zeven verkocht. Dat is voor ons filiaal veel. De eerste voorraad is daarmee ook bijna op. Morgen komen er misschien wat nieuwe toestellen bij en ik denk ook dat de interesse morgen wel zal aanhouden. De populariteit van de iPhone 7 is ongeveer vergelijkbaar met die van de iPhone 6”, aldus een medewerker van de telefoonwinkel.

BelCompany Beverwijk

Alleen bij BelCompany in Beverwijk verloopt de verkoop van de nieuwe Apple-smartphone stug, zo vertelt een medewerker ons. “Ik denk dat dat aan het design ligt”, vertelt hij. “Aan het design is namelijk vrijwel niets veranderd. En dat is toch het belangrijkste. Wat betreft die nieuwe functies: ach, het overgrote merendeel van de kopers gebruikt alleen WhatsApp, Facebook en Mail. Het gaat vooral om de status: mensen willen dat anderen zien dat ze de nieuwste iPhone hebben. De iPhone 6 zag er heel anders uit dan zijn voorganger. Die deed het dan ook makkelijk vijf keer beter dan de iPhone 7.”

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters