App-demo’s streamen mogelijk in Play store

Google Play StoreHet is vanaf nu bij bepaalde apps in de Play Store mogelijk om een app-demo te streamen. Zo kan je een betaalde app proberen voordat je hem aanschaft.

Alleen bij games

Door de nieuwe functie kan je een app tien minuten uitproberen voordat je hem koopt. Daarmee hoopt Google het aantal ontevreden gebruikers na een aankoop te verminderen. De functie lijkt voorlopig alleen bij games te werken en werkt bovendien nog niet op elke smartphone. Google lijkt willekeurige smartphones gekozen te hebben om de nieuwe functie te testen.

App-demo Ticket to Ride

Een game waarvan bekend is dat hij app-streamen ondersteunt, is Ticket to Ride. Naast het knopje om het spel te kopen staat bij sommigen de optie ‘Try now’. Als je daarop klikt, begint de stream van tien minuten. De functie lijkt nog wel in een vroeg stadium, want de stream wil soms crashen.

Met een menu-knopje kan je de app-stream verlaten, meer informatie krijgen over game-streaming en kijken hoeveel tijd je nog hebt. De duur van de stream herstart nu nog als je de app sluit. Het is echter niet mogelijk om je vooruitgang op te slaan.

Google event

Google heeft gisteren tijdens zijn Google event niets gezegd over het streamen van app-demo’s. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf een aantal andere dingen aangekondigd. Zo brengt de zoekgigant twee nieuwe smartphones uit: de Google Pixel en Pixel XL. Beide telefoons hebben een Snapdragon 821-chipset met 4 GB aan werkgeheugen. De achtercamera van beide toestellen heeft een 12,3-megapixelsensor. Selfies neem je met de Pixel en Pixel XL met een 8-megapixelcamera

Het enige verschil tussen de twee toestellen zit hem in het scherm en het formaat daarvan. De Google Pixel heeft namelijk een 5-inchscherm met een full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Google Pixel XL-display is 5,5 inch groot. Bovendien heeft deze een quad HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Bron: Android Police

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters