App-demo’s streamen mogelijk in Play store

Google Play StoreHet is vanaf nu bij bepaalde apps in de Play Store mogelijk om een app-demo te streamen. Zo kan je een betaalde app proberen voordat je hem aanschaft.

Alleen bij games

Door de nieuwe functie kan je een app tien minuten uitproberen voordat je hem koopt. Daarmee hoopt Google het aantal ontevreden gebruikers na een aankoop te verminderen. De functie lijkt voorlopig alleen bij games te werken en werkt bovendien nog niet op elke smartphone. Google lijkt willekeurige smartphones gekozen te hebben om de nieuwe functie te testen.

App-demo Ticket to Ride

Een game waarvan bekend is dat hij app-streamen ondersteunt, is Ticket to Ride. Naast het knopje om het spel te kopen staat bij sommigen de optie ‘Try now’. Als je daarop klikt, begint de stream van tien minuten. De functie lijkt nog wel in een vroeg stadium, want de stream wil soms crashen.

Met een menu-knopje kan je de app-stream verlaten, meer informatie krijgen over game-streaming en kijken hoeveel tijd je nog hebt. De duur van de stream herstart nu nog als je de app sluit. Het is echter niet mogelijk om je vooruitgang op te slaan.

Google event

Google heeft gisteren tijdens zijn Google event niets gezegd over het streamen van app-demo’s. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf een aantal andere dingen aangekondigd. Zo brengt de zoekgigant twee nieuwe smartphones uit: de Google Pixel en Pixel XL. Beide telefoons hebben een Snapdragon 821-chipset met 4 GB aan werkgeheugen. De achtercamera van beide toestellen heeft een 12,3-megapixelsensor. Selfies neem je met de Pixel en Pixel XL met een 8-megapixelcamera

Het enige verschil tussen de twee toestellen zit hem in het scherm en het formaat daarvan. De Google Pixel heeft namelijk een 5-inchscherm met een full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Google Pixel XL-display is 5,5 inch groot. Bovendien heeft deze een quad HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters