'App-economie' levert de VS 466.000 banen op

Dankzij de downloadwinkels van Apple, Google en Facebook zijn honderdduizenden mensen bezig met het ontwikkelen van apps. En deze ‘app-economie’ levert de Verenigde Staten inmiddels 466.000 banen op, zo meldt The Register.

App Store logo

Hoeveel banen er buiten de grenzen van de Verenigde Staten zijn ontstaan is niet becijferd. ”Niets illustreert de kracht van de innovatie om werkgelegenheid te stichten beter dan de app-economie, schrijft econoom Michael Mandel in een rapport.

De werkgelegenheid stijgt mee met de groei van het aantal in gebruik zijn de smartphones. De ongelooflijke snelle opkomst van smartphones, tablets en sociale media, en het aantal apps dat erop draait, is een booming industrie die in het rapport wordt omschreven als het grootste economische en technologische fenomeen van deze tijd.

Het aantal apps is in slechts enkele jaren tijd tot bijna twee miljoen gestegen. De App Store van Apple is het grootst, op de voet gevolgd door die van Google en op enige afstand zijn er eveneens redelijk gevulde downloadwinkels van Microsoft (Windows Phone), Symbian en BlackBerry.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters