App-industrie op weg naar 44 miljard downloads in 2016

De app-industrie is op weg om in 2016 44 miljard downloads te bereiken, meldt ABI research in een onderzoek. Het fabelachtige getal wordt bereikt door de groei van het aantal smartphones en de toevoeging van de app stores voor Android en Windows Phone 7 aan de softwaremarkt.

App Store logo

Vooral door de massale adoptie van die twee laatste besturingssystemen zal de groei van het aantal mobiele softwaredownloads doorzetten, verwacht ABi Research. Momenteel is de App Store van Apple nog de dominante speler op deze markt, met meer dan 300.000 beschikbare apps en inmiddels tien miljard downloads. Maar Android en Windows Phone halen snel in.

Gezien de enorme keuze, die maar blijft groeien, worden app-ontwikkelaars gedwongen om voortdurend te innoveren om steeds maar weer met iets nieuws te komen. Anders zijn de klanten zo vertrokken, meldt een analist van ABI Research. Ook betaalmodellen worden ingezet om de aandacht van smartphonebezitters te vangen. ”Neem bijvoorbeeld de app OfferedApp. Die belooft om dagelijks een betaalde app gratis te geven, in ruil voor het invullen van een enquete of toestemming voor het toezenden van mobiele advertenties. Sommige apps bieden ook virtueel geld of andere premium-zaken aan klanten die een bepaalde app downloaden van de ontwikkelaar. Maar die marketingtechnieken krijgen concurrentie. iTunes bijvoorbeeld roept een halt toe aan dat soort promotie-acties, omdat ze aan de verdiensten van Apple komen”, aldus de analist.

App-ontwikkelaars verzinnen van alles om klanten in aanraking te brengen met zoveel mogelijk van hun apps. Het iPad-spel Overkill is een goed voorbeeld. Je kunt ervoor kiezen om daar met echt geld wapens voor te kopen, die nodig zijn om het spel te winnen. Maar je kunt ook virtueel geld verdienen door een andere app van de ontwikkelaar te downloaden, waar dan toevallig reclame voor wordt gemaakt.

Bron: Mobile Burn

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters