Dit zijn de nieuwe standaard App Store prijzen: apps worden duurder

Apple is vandaag begonnen met het doorvoeren van nieuwe prijzen binnen de App Store. Alle betaalde apps worden een stukje duurder. Daarnaast is er ook een nieuwe prijscategorie geïntroduceerd.

Prijzen App Store zijn verhoogd

Het was al even bekend: apps binnen de App Store worden in Europa duurder. Ontwikkelaars kunnen altijd kiezen tussen een lijstje standaard prijzen, die nu allemaal verhoogd zijn. Apps die voorheen voor 0.99 euro konden worden aangeschaft, kosten nu bijvoorbeeld 1.09 euro.

appicoontjes zelf aanpassen

Hetzelfde geldt verhoudingsgewijs voor alle prijsniveau’s. Apps van 1.99 euro, 2.99 euro en 3.99 euro kosten nu respectievelijk 2.29 euro, 3.49 euro en 4.49 euro. De nieuwe prijzen worden vanaf vandaag langzaam doorgevoerd voor alle apps.

Een flink aantal apps in de toplijsten zijn al in prijs verhoogd. LightX, de app die op het moment van schrijven bovenaan de lijst met betaalde apps staat, kost nu bijvoorbeeld 2.29 euro. Gisteren kon je voor 1.99 euro dezelfde app binnenhalen.

Nieuwe prijscategorie

Kleine verschillen dus, maar na een tijdje stapelt dat natuurlijk flink op. Ontwikkelaars verdienen dus meer met dezelfde apps, wat ook geldt voor Apple. De percentages die de techgigant hanteert blijven hetzelfde. Aan de andere kant zullen wellicht minder consumenten tot de aanschaf van een app overgaan nu de drempel hoger ligt.

Overigens is er in Nederland ook een nieuwe prijscategorie opgedoken: 0.49 euro. De game Blyss kan voor die prijs in Nederland aangeschaft worden, zo merkte iCulture op. Het is onduidelijk of dat een eenmalige promo of een vaste nieuwe prijscategorie is. Normaal wordt die prijs namelijk enkel in China, Indonesië en India gehanteerd.

Bron: Appletips

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters