App Store reden tot nog een vooronderzoek naar Apple

De Amerikaanse toezichthouder (FTC) is een vooronderzoek gestart naar de App Store van Apple. Het Amerikaanse bedrijf heeft onlangs de voorwaarden van de App Store veranderd ten nadele van onder andere Google’s advertentie systeem AdMob.

FTC

De laatste wijziging in de voorwaarden van de App Store zorgen ervoor dat AdMob van Google niet meer gebruikt kan worden in deze Store. Google reageert hierop met ernstige verwijten richting Apple, de belemmering van concurrentie door Google en andere bedrijven zou gebruikers en developers in de toekomst kunnen schaden. Op de langere termijn waarschuwt Google ervoor dat deze manier van concurrentie vervalsing kan leiden tot vermindering van technologische vooruitgang.

Het vooronderzoek dat FTC gestart is moet boven tafel krijgen of de nieuwe regels van Apple leiden tot een vermindering van concurrentie, op de snel groeiende mobiele advertentiemarkt. Apple verweert zich met het feit dat derden privacygevoelige gegevens van gebruikers in handen kunnen krijgen. Ook zouden advertentiediensten statistieken over mogelijke prototypes van Apple naar buiten hebben gebracht.

Apple heeft de voorwaarden van de App Store al eerder gewijzigd, waardoor onder andere de Flash-software van Adobe niet meer gebruikt kan worden bij de ontwikkeling van applicaties voor de iPhone of de iPad.
Al eerder berichten wij over een vooronderzoek van FTC naar Apple, die keer had het te maken met iTunes de Music Store van Apple. Het Amerikaanse bedrijf zou haar dominante marktpositie in de digitale muziek markt ernstig hebben misbruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters