App store telt 300.000 applicaties

Volgens verschillende rapporten telt de App Store van Apple nu meer dan 300.000 applicaties. Daarmee zijn er in de App Store ongeveer drie keer zoveel applicaties te vinden dan in de Android Market.

App Store logo

Krap een jaar nadat er 100.000 applicaties voor de iPhone beschikbaar waren, hebben verschillende analisten gezegd dat er nu 300.000 apps in de App Store te vinden zijn. Daarmee is de App Store nog steeds verreweg de grootste applicatiewinkel, hoewel Android wel hard aan het inlopen is. De Android Market is ook al even de 100.000 gepasseert en groeit momenteel met ongeveer 200.000 applicaties per jaar net zo hard als de App Store.

Volgens Mobclix, één van de analisten die beweert dat er meer dan 300.000 applicaties in de App Store te vinden zijn, is ruim twee derde van de applicaties betaald. Daarmee is er iets minder dan één derde van de applicaties gratis: bijna 95.000 stuks. Verder vertelt Mobclix dat de grooste categorie die van de boeken is; er zijn ruim 50.000 boeken in de App Store te vinden. De games komen op de tweede plaats met iets minder dan 50.000 exemplaren en daarna komt de categorie entertainment, waarin ruim 35.000 applicaties vallen. Voor een gemiddelde game in de App Store betaal je $1,21, terwijl een gemiddelde applicatie je meer dan twee keer zoveel kost met een prijs van $2,85.

Apple App Store statistieken</figure> 

Bron: GSM Arena

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters