App store telt 300.000 applicaties

Volgens verschillende rapporten telt de App Store van Apple nu meer dan 300.000 applicaties. Daarmee zijn er in de App Store ongeveer drie keer zoveel applicaties te vinden dan in de Android Market.

App Store logo

Krap een jaar nadat er 100.000 applicaties voor de iPhone beschikbaar waren, hebben verschillende analisten gezegd dat er nu 300.000 apps in de App Store te vinden zijn. Daarmee is de App Store nog steeds verreweg de grootste applicatiewinkel, hoewel Android wel hard aan het inlopen is. De Android Market is ook al even de 100.000 gepasseert en groeit momenteel met ongeveer 200.000 applicaties per jaar net zo hard als de App Store.

Volgens Mobclix, één van de analisten die beweert dat er meer dan 300.000 applicaties in de App Store te vinden zijn, is ruim twee derde van de applicaties betaald. Daarmee is er iets minder dan één derde van de applicaties gratis: bijna 95.000 stuks. Verder vertelt Mobclix dat de grooste categorie die van de boeken is; er zijn ruim 50.000 boeken in de App Store te vinden. De games komen op de tweede plaats met iets minder dan 50.000 exemplaren en daarna komt de categorie entertainment, waarin ruim 35.000 applicaties vallen. Voor een gemiddelde game in de App Store betaal je $1,21, terwijl een gemiddelde applicatie je meer dan twee keer zoveel kost met een prijs van $2,85.

Apple App Store statistieken</figure> 

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Biachio -

  Fantastisch:) die apps,heb er zelf een stuk of 40 op mijn legend werkt prima;) goede uitvinding,wel gratis apps dat wel weer,alleen mis ik de app van all about phones,is deze op de market te vinden?zoja dan wil ik die zo snel mogelijk plaatsen,vind dit namelijk een leuke site veel interessante info:P,en reacties,ga zo door.

 2. maarten -

  @robnas

  heb nu een iphone4 en kom van een N900. Apps voor maemo zijn (bijna) allemaal gratis ja, maar dikwijls maar half afgewerkt of ze crashen je telefoon of zichzelf. dikke miserie… mijn iphone? nog nooit traag gelopen of gecrashed. al veel apps gedownload in bijna 3 maanden. zowel betaald als gratis. ze kosten 2 keer niks, dus who cares als de meeste betalend zijn. ze werken tenminste… en 30% gratis uit 300000? dat is enorm veel hoor…
  Ik ben jaren een nokia aanhanger geweest, maar na de N97 en de N900 gehad te hebben heb ik het opgegeven. Symbian3 (en 4) zijn nu al ten dode opgeschreven in een mobiele wereld waar Ios en android koning zijn (en zullen blijven)… Nokia is zichzelf de das aan het omdoen in het smartphonesegment. ik hoop dat ze snel met goede ideeën komen want de toekomst ziet er somber uit… en meego? heel misschien een lichtpuntje in een donkere tunnel hoewel de eerste demo's er zeer slecht uitzien. de appstore? top! android market? heel sterk aan het groeien! ovistore? yeah right… laat me niet lachen..

 3. robnas -

  Vraag eens wat ik er om geef?
  Ik heb Maemo en de n900.
  Hoeveel apps? Geen idee.
  Ik ken maar weinig apps die betaald zijn voor Maemo:
  Sygic
  Joikuspot
  Angrybirds
  Er zijn nog wel een aantal wallpapers en games die betaald zijn, maar dat is weinig.

  Als ik dan zie dat 70% van de apps bij Apple betaald moet zijn, dan vraag ik me toch af: wie is bezig om met weinigzeggende getallen zo veel mogelijk geld binnen te halen?

  Ik blijf lekker bij Maemo en straks bij MeeGo. Tenminste gratis apps die (vaak) ook nog open source zijn!

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters