App Store van Apple levert dagelijks 5,4 miljoen dollar op

De App Store van Apple levert dagelijks een omzet van 5,4 miljoen dollar op. Dat hebben twee marktanalistenbureaus berekend.

Apple App Store

Je zou het niet zeggen met al die appjes van 79 cent of 1,99 dollar, maar alles bij elkaar komt de opbrengst toch dagelijks in de miljoenen. Om precies te zijn 5,4 miljoen dollar oftewel 4,1 miljoen euro. De cijfers zijn afkomstig van CSS Insight en Distimo en hebben betrekking op de dagelijkse omzet in januari dit jaar.

Apple heeft de cijfers niet zelf bekendgemaakt. Om er toch achter te komen hoeveel er wordt omgezet, hebben ze een onderzoeksprogramma gemaakt, App Vu Global, die berekent hoeveel omzet er wordt gemaakt met de apps. Met App VU Global leveren de bedrijven de app-ontwikkelaars inzicht in trends en verkoopcijfers van alle app stores.

De iPhone-apps leverden dagelijks 3,3 miljoen dollar op, en de iPad nog eens 2,1 miljoen dollar. In de Google Play Store is in dezelfde periode de opbrengst met 31 pocent gestelgen naar 679.000 dollar per dag. De app store van Amazon – waar apps voor Android worden verkocht – en de downloadwinkel van Windows Phone komen daar achteraan.

De stijging in de opbrengst van de apps verbaast de onderzoekers enigszins, aangezien vooral de Amerikanen in januari meestal de broekriem aanhalen na de dure decembermaand. Maar de cijfers voor februari – die nog voorlopig zijn – lijken aan te geven dat de consumenten die maand de hand wel op de knip hielden bij hun bezoek aan de app stores. Dat zou voornamelijk te maken hebben met de nieuwe iPad. In afwachting daarvan, daalde het aantal gedownloade iPad-apps met 27 procent. En dat scheelt een kwart miljoen dollar aan opbrengst.

Bron: Mobile marketing magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters