App Store van Apple levert dagelijks 5,4 miljoen dollar op

De App Store van Apple levert dagelijks een omzet van 5,4 miljoen dollar op. Dat hebben twee marktanalistenbureaus berekend.

Apple App Store

Je zou het niet zeggen met al die appjes van 79 cent of 1,99 dollar, maar alles bij elkaar komt de opbrengst toch dagelijks in de miljoenen. Om precies te zijn 5,4 miljoen dollar oftewel 4,1 miljoen euro. De cijfers zijn afkomstig van CSS Insight en Distimo en hebben betrekking op de dagelijkse omzet in januari dit jaar.

Apple heeft de cijfers niet zelf bekendgemaakt. Om er toch achter te komen hoeveel er wordt omgezet, hebben ze een onderzoeksprogramma gemaakt, App Vu Global, die berekent hoeveel omzet er wordt gemaakt met de apps. Met App VU Global leveren de bedrijven de app-ontwikkelaars inzicht in trends en verkoopcijfers van alle app stores.

De iPhone-apps leverden dagelijks 3,3 miljoen dollar op, en de iPad nog eens 2,1 miljoen dollar. In de Google Play Store is in dezelfde periode de opbrengst met 31 pocent gestelgen naar 679.000 dollar per dag. De app store van Amazon – waar apps voor Android worden verkocht – en de downloadwinkel van Windows Phone komen daar achteraan.

De stijging in de opbrengst van de apps verbaast de onderzoekers enigszins, aangezien vooral de Amerikanen in januari meestal de broekriem aanhalen na de dure decembermaand. Maar de cijfers voor februari – die nog voorlopig zijn – lijken aan te geven dat de consumenten die maand de hand wel op de knip hielden bij hun bezoek aan de app stores. Dat zou voornamelijk te maken hebben met de nieuwe iPad. In afwachting daarvan, daalde het aantal gedownloade iPad-apps met 27 procent. En dat scheelt een kwart miljoen dollar aan opbrengst.

Bron: Mobile marketing magazine

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters