App Store van Apple levert dagelijks 5,4 miljoen dollar op

De App Store van Apple levert dagelijks een omzet van 5,4 miljoen dollar op. Dat hebben twee marktanalistenbureaus berekend.

Apple App Store

Je zou het niet zeggen met al die appjes van 79 cent of 1,99 dollar, maar alles bij elkaar komt de opbrengst toch dagelijks in de miljoenen. Om precies te zijn 5,4 miljoen dollar oftewel 4,1 miljoen euro. De cijfers zijn afkomstig van CSS Insight en Distimo en hebben betrekking op de dagelijkse omzet in januari dit jaar.

Apple heeft de cijfers niet zelf bekendgemaakt. Om er toch achter te komen hoeveel er wordt omgezet, hebben ze een onderzoeksprogramma gemaakt, App Vu Global, die berekent hoeveel omzet er wordt gemaakt met de apps. Met App VU Global leveren de bedrijven de app-ontwikkelaars inzicht in trends en verkoopcijfers van alle app stores.

De iPhone-apps leverden dagelijks 3,3 miljoen dollar op, en de iPad nog eens 2,1 miljoen dollar. In de Google Play Store is in dezelfde periode de opbrengst met 31 pocent gestelgen naar 679.000 dollar per dag. De app store van Amazon – waar apps voor Android worden verkocht – en de downloadwinkel van Windows Phone komen daar achteraan.

De stijging in de opbrengst van de apps verbaast de onderzoekers enigszins, aangezien vooral de Amerikanen in januari meestal de broekriem aanhalen na de dure decembermaand. Maar de cijfers voor februari – die nog voorlopig zijn – lijken aan te geven dat de consumenten die maand de hand wel op de knip hielden bij hun bezoek aan de app stores. Dat zou voornamelijk te maken hebben met de nieuwe iPad. In afwachting daarvan, daalde het aantal gedownloade iPad-apps met 27 procent. En dat scheelt een kwart miljoen dollar aan opbrengst.

Bron: Mobile marketing magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters