App Store van Apple telt bijna anderhalf miljoen apps

De Amerikaanse versie van de App Store van Apple heeft nu meer dan een miljoen apps in huis. Dat meldt app-ontdekkingssite Appsfire. Ook AppShopper telt er nu meer dan een miljoen. Om precies te zijn is er nu keuze uit 1.006.557 apps, maar dat aantal zal alweer achterhaald zijn als we dit schrijven.

Apple iPhone 5c App Store

Al eerder meldde Apple zelf dat er wereldwijd meer dan een miljoen apps in de App Store te vinden zijn. Nu is voor het eerst een ‘landenwinkel’, de Amerikaanse, boven het miljoen gestegen. Met alle lokale apps uit diverse andere landen erbij, zullen er dus waarschijnlijk nog tien- of honderdduizenden apps meer in de wereldwijde App Store zitten. In totaal tellen de twee Amerikaanse app-sites er nu 1.439.451, bijna anderhalf miljoen.

De App Store bestaat nog maar sinds 2008 en groeit nog altijd het snelst van alle downloadwinkels. Meer dan een half miljoen apps zijn speciaal bestemd voor de iPad, en meer dan 900.000 apps zijn voor de iPhone bedoeld. Apple meldt inmiddels meer dan dertien miljard dollar te hebben uitbetaald aan app-ontwikkelaars. Zoals bekend steekt Apple dertig procent van de opbrengst van elke app in eigen zak.

Afgelopen mei meldde Apple dat er vijftig miljard apps uit de wereldwijde App Store waren gedownload. Inmiddels zijn dat er alweer meer dan zestig miljard, waarmee de honderdmiljardste download rap in zicht komt.

Bron: Macrumors

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters