App Store van Apple telt bijna anderhalf miljoen apps

De Amerikaanse versie van de App Store van Apple heeft nu meer dan een miljoen apps in huis. Dat meldt app-ontdekkingssite Appsfire. Ook AppShopper telt er nu meer dan een miljoen. Om precies te zijn is er nu keuze uit 1.006.557 apps, maar dat aantal zal alweer achterhaald zijn als we dit schrijven.

Apple iPhone 5c App Store

Al eerder meldde Apple zelf dat er wereldwijd meer dan een miljoen apps in de App Store te vinden zijn. Nu is voor het eerst een ‘landenwinkel’, de Amerikaanse, boven het miljoen gestegen. Met alle lokale apps uit diverse andere landen erbij, zullen er dus waarschijnlijk nog tien- of honderdduizenden apps meer in de wereldwijde App Store zitten. In totaal tellen de twee Amerikaanse app-sites er nu 1.439.451, bijna anderhalf miljoen.

De App Store bestaat nog maar sinds 2008 en groeit nog altijd het snelst van alle downloadwinkels. Meer dan een half miljoen apps zijn speciaal bestemd voor de iPad, en meer dan 900.000 apps zijn voor de iPhone bedoeld. Apple meldt inmiddels meer dan dertien miljard dollar te hebben uitbetaald aan app-ontwikkelaars. Zoals bekend steekt Apple dertig procent van de opbrengst van elke app in eigen zak.

Afgelopen mei meldde Apple dat er vijftig miljard apps uit de wereldwijde App Store waren gedownload. Inmiddels zijn dat er alweer meer dan zestig miljard, waarmee de honderdmiljardste download rap in zicht komt.

Bron: Macrumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bas_vhn -

    Indrukwekkende cijfers. Het hoge aantal iPad apps is een belangrijke reden dat de iPad nog altijd superieur is ten opzichte van andere tablets.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters