App Store van Apple telt bijna anderhalf miljoen apps

De Amerikaanse versie van de App Store van Apple heeft nu meer dan een miljoen apps in huis. Dat meldt app-ontdekkingssite Appsfire. Ook AppShopper telt er nu meer dan een miljoen. Om precies te zijn is er nu keuze uit 1.006.557 apps, maar dat aantal zal alweer achterhaald zijn als we dit schrijven.

Apple iPhone 5c App Store

Al eerder meldde Apple zelf dat er wereldwijd meer dan een miljoen apps in de App Store te vinden zijn. Nu is voor het eerst een ‘landenwinkel’, de Amerikaanse, boven het miljoen gestegen. Met alle lokale apps uit diverse andere landen erbij, zullen er dus waarschijnlijk nog tien- of honderdduizenden apps meer in de wereldwijde App Store zitten. In totaal tellen de twee Amerikaanse app-sites er nu 1.439.451, bijna anderhalf miljoen.

De App Store bestaat nog maar sinds 2008 en groeit nog altijd het snelst van alle downloadwinkels. Meer dan een half miljoen apps zijn speciaal bestemd voor de iPad, en meer dan 900.000 apps zijn voor de iPhone bedoeld. Apple meldt inmiddels meer dan dertien miljard dollar te hebben uitbetaald aan app-ontwikkelaars. Zoals bekend steekt Apple dertig procent van de opbrengst van elke app in eigen zak.

Afgelopen mei meldde Apple dat er vijftig miljard apps uit de wereldwijde App Store waren gedownload. Inmiddels zijn dat er alweer meer dan zestig miljard, waarmee de honderdmiljardste download rap in zicht komt.

Bron: Macrumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bas_vhn -

    Indrukwekkende cijfers. Het hoge aantal iPad apps is een belangrijke reden dat de iPad nog altijd superieur is ten opzichte van andere tablets.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters