App Store viert eerste verjaardag

Apple’s succesvolle App Store viert op 11 juli zijn allereerste verjaardag. Apple is van plan om er een leuke marketingcampagne omheen te bouwen aangezien de winkel een groot succes is voor de producent.

App Store

Op 11 Juli 2009 is het exact 1 jaar geleden dat de App Store live ging voor het grote publiek. Het was een zeer grote stap voor de iPhone en heeft veel mogelijkheden gebracht naar de iPhone. De App Store kwam samen met firmware 2.0 en de iPhone 3G. Wereldwijd zat iedereen er op te wachten, eindelijk software van derden, 3G en GPS én een heleboel nieuwe features in firmware 2.0. Helaas was het allemaal niet zo fantastisch en werd de App Store overschat. Vele applicaties werden geweigerd door Apple en met de gps-functie van de iPhone 3G kwam helaas geen turn-by-turn navigatie. Firmware 2.0 zat vol met kinderziektes en crashte voordurend. Al snel kwam firmware 2.1.

Terwijl Apple zo druk bezig was met het ontwikkelen van de App Store was het iPhone dev team al druk bezig met een jailbreak. De bestandsstructuur in 2.0 was compleet anders dan die van firmware 1.1.4, een jailbreak moest helemaal opnieuw worden ontwikkeld. In de glorietijd van 1.1.4, de voorganger van 2.0, was Installer de grote held. Maar in 2.0 moest alles opnieuw worden herschreven en de nieuwe eigenaars van Installer, Rip dev, konden de taak niet volbrengen en kwamen pas twee maanden na Saurik, de ontwikkelaar van Cydia, met een volwassen Installer . Tegenwoordig worden er wereldwijd veel minder toestellen ‘gekraakt’ omdat software van derden nu gaat via de App Store en niet meer via Cydia of Installer.

Om die eerste verjaardag van de App Store te vieren heeft Apple wat mooie plaatjes gemaakt en een lijst opgesteld met de succesvolste betaalde applicaties per regio over het hele jaar. In België en Nederland zijn de beste applicaties (niet games) in volgorde: Ocarina, Brushes, Things, Bloom, Starmap, RjDj album, Navigon Mobile navigator, Shazam, Trails, Weather Pro, BeejiveIM en Bloomberg.

Voor games zijn de succesvolste in volgorde Flight Control, Edge, Toki Tori, Touchgrind, Monopoly Around The world edition, Sims 3, Zen Bound, Real Tennis 2009, Flick Fishing, Rolando, Fieldrunners en Bloons.

App Store

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters