App-updates op Android veel kleiner door nieuw updateproces

App-updates op Android worden kleiner. Dat meldt het besturingssysteem op zijn ontwikkelaarsblog. Door het gebruik van een nieuw updateproces is Google in staat om updates van applicaties gemiddeld 65 procent kleiner.

App-updates vroeger

Vroeger downloadde Android bij app-updates van een applicatie de hele app opnieuw. Maar met deze nieuwe techniek verzendt Google Play een patch die ervoor zorgt dat het operating system alleen de verschillen downloadt. Google vergelijkt het zelf met het corrigeren van een boek. Als je één zin wilt veranderen, is het ook makkelijker om die ene zin te veranderen dan het hele boek opnieuw te schrijven.

Deflate wijzigt code teveel

De meeste Android-apps zijn APK’s. Dat zijn ZIP-bestanden met speciale eigenschappen. Deze ZIP-bestanden worden gecomprimeerd met een technologie die Deflate heet. Die comprimeert de data goed, maar maakt het identificeren van wijzigingen in het originele bestand heel moeilijk. Google maakt dat met onderstaande gif duidelijk. Het verandert één letter in een tekst en laat zien wat dat met de code van de gecomprimeerde bestanden doet.

App-updates

Tot 6 petabytes databesparing per dag

Daarom gaat Android met de nieuwe techniek wijzigingen in de originele, niet gecomprimeerde data bekijken. Daardoor wordt een update volgens het blog gemiddeld 65 procent kleiner. In sommige gevallen loopt dit op tot meer dan 90 procent. Dat bespaart volgens Google per dag tot 6 petabytes, ofwel 6000 terabytes, per dag.

Bron: Android Developers via NU.nl

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters