‘Apple komt in 2017 met 10,5-inch iPad’

Apple zou in 2017 met een 10,5-inch iPad komen. Dat meldt DigiTimes na contact met de Taiwanese producenten van het apparaat. De productie begint volgens de Taiwanezen in december van dit jaar.

10,5-inch iPad voor bedrijven en onderwijs

10,5-inch iPadApple zou de 10,5-inch iPad uitbrengen omdat tablets met een schermformaat van 10 inch of groter in Amerika populair zijn bij bedrijven en in het onderwijs. De 7,9-inch iPad mini en 9,7-inch iPad zouden dus te klein zijn voor deze doeleinden. De 12,9-inch iPad Pro is wel groot genoeg. Deze is voor veel bedrijven en scholen echter te duur om in overweging te nemen.

Dezelfde hardware als in iPad Pro

Het schermformaat van de 10,5-inch iPad is dus behoorlijk wat kleiner dan dat van de iPad Pro. Volgens de bronnen gaat Apple echter niet bezuinigen op de hardware in zijn nieuwe tablet. De nieuwe editie van de iPad krijgt naar verluidt namelijk de A10X-processor. Deze zouden we ook terug krijgen te zien in de volgende 12,9-inchtabet van Apple.

Ook goedkopere 9,7-inch iPads

Naast de 10,5-inch iPad gaat Apple naar verluidt ook goedkopere versies van de 9,7-inch iPad brengen. Dat zou het Amerikaanse bedrijf doen om te concurreren met de goedkopere Android-tablets, aldus de bronnen.

iPhone 7s, 7s Plus en premium iPhone 8

Apple brengt volgend jaar uiteraard ook nieuwe iPhones uit. Het gerucht gaat dat de fabrikant volgend jaar liefst drie nieuwe iPhones op de markt gaat brengen. De iPhone 7s en 7s Plus zouden voorzien zijn van een meer conventionele lcd-display. De iPhone 8 daarentegen heeft naar verluidt een amoled-beeldscherm, dat bovendien randloos zou zijn.

Bron: DigiTimes via PhoneArena

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters