Apple’s plannen voor iPhones van 2019 verklapt

De iPhone X van dit jaar is nog maar net beschikbaar. Sterker nog, de kans is groot dat je Apple’s nieuwe smartphone nog niet eens in het echt hebt gezien. Het zal immers even duren voor alle gegadigden het gloednieuwe toestel in huis hebben. Even wennen aan de notch, snel een hoesje kopen en experimenteren met animoji: het is een groot feest.

De iPhones van 2019

De geruchtenmolen draait ondertussen echter flink door. Direct na de lancering van Apple’s nieuwe smartphone wordt de eeuwige vraag weer gesteld: “Wat is Apple van plan voor volgend jaar?” Nou, de eerste geruchten pogen alweer een antwoord te geven op die vraag. Zo kregen we vanmorgen te horen dat de techgigant aan een grotere opvolger van de iPhone X werkt, en een goedkoper model. Daarover lees je hier meer.

ARKit

Ook de Amerikaanse publicatie Bloomberg heeft nieuws, maar niet over de iPhones van volgend jaar. Men doet er nog een schepje bovenop met de eerste vermeende details rondom de iPhones van 2019. Over twee jaar dus. Volgens vermeende bronnen binnen Apple werkt het bedrijf aan een nieuwe 3D-sensor, voor de achterkant van nieuwe iPhones. Daarmee zou de volgende grote stap in augmented reality gezet moeten worden. Oftewel, wat volgens Tim Cook de volgende grote techrevolutie wordt.

Diepte meten met lasers

Het systeem werkt door met behulp van lasers de diepte te meten. Dat wordt gedaan door te meten hoe lang de lasers erover doen om te weerkaatsen. Dat soort informatie kan ook verkregen worden door dubbele camera’s te gebruiken, zoals Apple op dit moment doet. Daarnaast utiliseert de techgigant het infrarood-systeem van Face ID.

Met het nieuwe 3D-systeem wil Apple daar een stap verder in gaan. Naar verluidt is de fabrikant op dit moment bezig met een rondje langs leveranciers die het systeem mogelijk zouden kunnen produceren. Overigens benadrukken insiders dat Apple er nog niet over uit is of de technologie echt al in 2019 gebruikt gaat worden. Het nieuwe systeem zou een preciezer en robuuster resultaat moeten opleveren.

Apple iPhone X inbranden

Het is volgens de bron in ieder geval duidelijk dat de TrueDepth-sensoren van Face ID een blijvertje zijn. Apple wil enkel die 3D-mogelijkheden naar beide kanten van zijn toestellen brengen. Kan de techgigant zo zijn voorsprong vergroten? We gaan het over twee jaar hopelijk ontdekken. Heb jij de laatste geruchten over de iPhones van 2018 al gelezen?

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters