‘Apple A10-processor in iPhone 7 wordt kleiner, meer plek voor grote batterij’

De eerste geruchten over de twee belangrijkste telefoons van 2016 doen alweer de ronde: de iPhone 7 en de Samsung Galaxy S7. De eerste zou een A10-processor krijgen die ook wat andere onderdelen omvat, waardoor er meer ruimte in het toestel overblijft voor een grotere batterij.

iPhone 6s design

De Apple A10-processor zou door TSMC worden geproduceerd. De Apple A9-processor wordt zowel door Samsung als door TSMC gemaakt. De TSMC-processoren presteren beter op het onderdeel zuinigheid, reden waarom Apple voor de A10 zou kiezen voor TSMC.

De geruchten over de Apple A10-processor houden daar niet op. De nieuwe CPU in de iPhone 7 wordt gebakken volgens het 16-nanometerproces, waarbij gebruik wordt gemaakt van TSMC’s integrated fan oout-architectuur. Die chip zou nog beter met de batterij omgaan en ook sneller zijn dan de voorganger. Maar belangrijker nog is dat deze nieuwe technologie Apple in staat stelt om er meer onderdelen in kwijt te kunnen, zoals de ram en het interne geheugen. Dat scheelt ruimte en die kan dan mooi worden gebruikt door een grotere batterij.

Wat de Samsung Galaxy S7 betreft, van dit toestel wordt verwacht dat die op een Qualcomm Snapdragon 820 zal lopen, of op een Samsung Exynos 8890. De specificaties van de Snapdragon 820 zijn al bekend, deze CPU werkt veertig procent sneller dan de nogal snel aangebrande Snapdragon 810. De Exynos-processor wordt gebakken op 14 nanometer, is ook bloedsnel, is min of meer een heel systeem op een chip en deze CPU wordt waarschijnlijk in de Galaxy’s S7 gestopt die naar Europa gaan.

De Samsung Galaxy S7 wordt begin volgend jaar verwacht, de iPhone 7 pas in het najaar.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters