‘Apple A10-processor in iPhone 7 wordt kleiner, meer plek voor grote batterij’

De eerste geruchten over de twee belangrijkste telefoons van 2016 doen alweer de ronde: de iPhone 7 en de Samsung Galaxy S7. De eerste zou een A10-processor krijgen die ook wat andere onderdelen omvat, waardoor er meer ruimte in het toestel overblijft voor een grotere batterij.

iPhone 6s design

De Apple A10-processor zou door TSMC worden geproduceerd. De Apple A9-processor wordt zowel door Samsung als door TSMC gemaakt. De TSMC-processoren presteren beter op het onderdeel zuinigheid, reden waarom Apple voor de A10 zou kiezen voor TSMC.

De geruchten over de Apple A10-processor houden daar niet op. De nieuwe CPU in de iPhone 7 wordt gebakken volgens het 16-nanometerproces, waarbij gebruik wordt gemaakt van TSMC’s integrated fan oout-architectuur. Die chip zou nog beter met de batterij omgaan en ook sneller zijn dan de voorganger. Maar belangrijker nog is dat deze nieuwe technologie Apple in staat stelt om er meer onderdelen in kwijt te kunnen, zoals de ram en het interne geheugen. Dat scheelt ruimte en die kan dan mooi worden gebruikt door een grotere batterij.

Wat de Samsung Galaxy S7 betreft, van dit toestel wordt verwacht dat die op een Qualcomm Snapdragon 820 zal lopen, of op een Samsung Exynos 8890. De specificaties van de Snapdragon 820 zijn al bekend, deze CPU werkt veertig procent sneller dan de nogal snel aangebrande Snapdragon 810. De Exynos-processor wordt gebakken op 14 nanometer, is ook bloedsnel, is min of meer een heel systeem op een chip en deze CPU wordt waarschijnlijk in de Galaxy’s S7 gestopt die naar Europa gaan.

De Samsung Galaxy S7 wordt begin volgend jaar verwacht, de iPhone 7 pas in het najaar.

Bron: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters